13 de setembre del 2006

Els bous de la Cava, aquesta nit a Gran Angular

Aquesta nit, a partir de les 23.30 hores, La 2 de TVE ofereix un reportatge sobre les festes amb bous que es fan a la Cava (Deltebre), dins de l'espai Gran Angular. Segons els reponsables del programa, la utilització de bous en festes tradicionals és motiu en els darrers anys d'una creixent controvèrsia. Però més enllà de qualsevol polèmica, la Cava viu la seva festa dels bous durant el mes d’agost amb un entusiasme incondicional. El realitzador Òscar Pérez ha seguit durant una setmana i de ben a prop, els protagonistes d’aquesta festa. Amb la seva mirada personal, el realitzador fa una aproximació on la càmera observa el dia a dia de les festes de la Cava. Sense entrar en cap valoració, el documental dóna la possibilitat de viure en primera persona tot el que passa al voltant dels bous durant aquests dies.

1 comentari:

  1. Per abundar en la controvèrsia:

    Vistes multiples imatges de bous "populars" a tota Espanya i també bona part de Sudamèrica, en especial Colòmbia, jo em pregunto cóm es possible seguir amb persones borratxes o gens preparades enfrontant-se a vaquetes i bous "professionals", mentre d'altra banda es prohibeix la corrida del torero professional de veritat que, que se sàpiga, no té per costum sortir a l'arena borratxo.

    A banda, si cal o no seguir amb aquesta festa, sigui quina sigui la modalitat.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta