2 d’octubre del 2006

Els contraris al camp de golf de Vinallop convoquen una concentració per divendres a Tortosa

El Casal Popular Panxampla va organitzar divendres un acte a la Casa de l’Aigua, per debatre les repercussions que tindria sobre el territori la construcció de camps de golf i urbanitzacions, amb una assistència important. La fotografia que ens han enviat els organitzadors de l'acte, presa per Joan Panisello, mostra la gran afluència de públic que hi havia a l'antiga estació del Carrilet (si cliqueu la foto podreu veure-la més gran i reconèixer entre el públic un candidat a l'alcaldia de Tortosa, el republicà Ricard Forés). L’acte va constar de la presentació en públic, per part de Rosa Andreu, de les al·legacions del Casal Panxampla contra el projecte d’urbanització i camp de golf de Vinallop, on ja es denunciava la "il·legalitat" del projecte. Després, el portaveu del Gepec, Damià Vernet, va explicar la situació dels camps de golf a Catalunya i a l’Estat espanyol. Tot seguit es va obrir el debat, en què es va decidir convocar una concentració per divendres, 6 d’octubre, a les 20.30 hores, a la plaça de l’Àngel, a Tortosa. Al final de l’acte es va fer un homenatge a Carlos Llaó Angelats, membre del Casal Popular Panxampla, que va perdre la vida la setmana passada en un tràgic accident al metro de Barcelona.

13 comentaris:

  1. ja era hora que sortís gent i s'organitzessen coses com esta!

    No vaig poder-hi anar, a vore si puc anar a la concentració divendres.

    felicitats a la gent del Panxampla, aneu per bon camí!

    (pareu compte en los polítics, que no vos vulguen xuclar la sang!)

    ResponElimina
  2. Una assistència de 70/80 persones no pot èser mai representativa d'un sentir majoritari, per molt respectable que sigui la seva opinió...

    ResponElimina
  3. mc calan,
    que estas preocupat per si hi va molta gent a la concentració?
    Clar, per a tu deu ser un contrasentit que hi haigue molta gent que no se vulgue fer rica en la cultura del tobot!

    ResponElimina
  4. I un projecte amb interessos econòmics que fara més rics als ja ara rics, i que perjudicarà a la inmensa majoria a llarg termini, mai serà respectable.

    ResponElimina
  5. La meva preocupació, com pots suposar , no es aquesta...Per mi perfecte que hi vagi qui tingui que anar...No siguis tan subtil...! Estas utititzant elements de pura demagogia...Tu ja coneixes la nostra divergència al respecte...No he dit absolutament res més del que he dit..No poses en boca meva el que no he dit...Gràcies

    ResponElimina
  6. Pero a part de fer 18 forats, algu sap en que consiteix tota l'obra? quantes cases quantes persones hi cabran? quin consum d'aigua tindrà de mitjana? d'on es traura aquesta aigua... No se jo no tinc tanta informació per posar-me en contra o a favor, pero nomes per sentir la paraula golf posar-se en contra em sembla una mica gratuït.

    ResponElimina
  7. Si us plau. Algú em pot aclarir quanta aigua gastarà el camp de golf i quanta els camps d'arròs del costat? I quina rendibilitat generarà un jornal d'arròs i un de golf? Només voldria aclarir-me una mica.

    ResponElimina
  8. No tots los que aniran són los que estan en contra del camp de golf.
    Avuí en dia, tots anem de cul amunt i avall. Costa trobar un foradet per anar a la plaça de l'Angel a manifestar-se encara que trobes que la causa pugue ser justa.
    I sinó, mira l'enquesta de la Veu de L'Ebre. Tot i que CIU i PSC-PSOE van votar a favor d'un camp de golf a Vinallop, i tot i que la intenció de vot entre los dos partits suma un 70%, a l'hora de preguntar pel camp de golf, la cosa canvia.
    A lo millor estes formacions no van escoltar prou al seu electorat?

    ResponElimina
  9. Al usuari anònim.
    Al costat no n'hi han de camps d'arros.
    Allò és un lloc encimbellat, camps de secà farcits d'amel·lers, auliveres i garrofers.
    A part d'adoptar amb lo camp de golf un paissatge anglosaxó, completament al·lié a les Terres de L'Ebre, l'aigua que es gastarà encara no està clar d'a on sortirà. Peruqè ara per ara no crec que es gasten los quartos fen una depuradora per al tractament terciari de les aigües. Un altra cosa és la quantitat d'aigua que gastarà lo miler d'habitatges més hotel, tots amb un estil de jardí no autocton que és la veritable causa per a fer lo camp de golf.

    ResponElimina
  10. El llibre blanc del Golf; editat per la Generalitat de Catalunya; fá precisament un tractament molt acurat del que ha de èsser un camp de golf a les vessants mediterránees; com es el nostre cas..Realment filen molt prim; i no deixa cap marge per a que cap projectiste faci el que li doni la gana...Puc assegurar que un camp d'arrós, té molta més despesa d'aigua i la rendabilitat es molt superior...Fins aqui puc fer aquesta afirmació sense equivocarme...Pero hi han altres motivacions inconfesables , i que no serien politicament correctes dirles aqui; que fan avivar el foc d'una societat malmesa i desconfiada de fa molt anys...Una abraçada

    ResponElimina
  11. a mi, el que em sembla una mica trist, és que tothom demane més explicacions a qui té una opinió crítica i poca gent busque els arguments al bloc de panxampla (www.panxampla.org) o que no s'anés a la xerrada, a mi me sembla que d'arguments en tenen, com a mínim els van explicar, envieu-los un correu i que us els envien... o passeu a demanar informació sobre el projecte a la concentració.

    de vegades, es tenen els mitjans que es tenen per a fer arribar la informació o l'opinió sobre alguna cosa. si voleu informació, ja sabeu on l'he trobat jo.

    ResponElimina
  12. Aixo es lo que me referia, que es critica i ni jo ni tu ni nigu te les xifres d'aquest camp de golf, que es facin publiques les xifres de tot (despeses, gentq eu hi pot viure..) i despres començem el debat. No perque porti la paraula golf te que ser dolent ( es que todos los bascos llevan pistola?), i per favor no cites una font com una enquesta com la veu de l'ebre per fer un raonmanet critic, pot ser orientatiu pero aquest tipus d'enquestes no tenen cap tipus de valor científic, per que sino tindriem que mantenir lo monument de Franco molts anys mes ( va guanyar amb amplia majoria el NO quan es va preguntar a aquet diari si s'estava a favor de treure el monument)

    ResponElimina
  13. Penso que anar al blog de "Panxampla" per documentarse; es com anar a una font contaminada per beure...Realment hi han altres recursos molt mes fiables i sense tanta politica de saló pel mig...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta