25 de setembre del 2007

Amposta prepara el seu centenari com a ciutat

L'Ajuntament d'Amposta ha constituït una comissió que s'encarregarà d'establir els objectius i també d'organitzar els actes per commemorar el centenari de l'atorgament del títol de ciutat, gràcies al decret del 19 de maig del 1908 signat pel rei Alfons XIII. En aquella època, Amposta tenia l'alcalde Palau, durant el mandat del qual es van fer importants obres de millora urbanística, com la construcció de les Escoles Nacionals, de les Cases Barates, dels jardins municipals i del mur de contenció del riu. Amb tot, la més important va ser la construcció del pont penjant sobre l'Ebre, infraestructura que l'Estat va atorgar el mateix any que el títol de ciutat. Tot i així, la primera pedra va col·locar-se el 1915, i el pont penjant no va ser inaugurat fins el 1921.
L'alcalde Manel Ferré va detallar ahir que la comissió representa el teixit associatiu de l'Amposta moderna, amb representants de l'àrea de Cultura i d'entitats com la biblioteca comarcal Sebastià Juan Arbó, l'Institut d'Estudis Comarcals del Montsià, el Museu del Montsià o les dues societats musicals de la ciutat, La Lira Ampostina i la Unió Filharmònica. Un dels actes més destacats del centenari serà la inauguració de la remodelació del pont penjant i l'obertura de les noves sales d'exposició del Museu del Montsià. A més, Amposta també prepara una recreació històrica al voltant d'un mercat d'artesans i comerciants de principis del segle XX.

Per saber més:
-Amposta crea una comissió executiva per organitzar el centenari de la concessió del títol de ciutat (El Punt)

Foto: Amposta.info

4 comentaris:

  1. Com sempre, CIU amposta, demostra el seu sentit democratic. Vale que en la comissió representativa estiguen presents els esmentats, pero no costava res comunicar-lo a les demes entitats, i demar-los paré.

    ResponElimina
  2. Hi ha que renuncia tot allò que soni a monarquia i ara resulta que es commemorarà el centenari d'un fet monarquic com és el fet de celebrar el centenari de l'atorgament del títol de ciutat per Alfonso XIII. De vegades manca una mica de coherència.

    ResponElimina
  3. Me penso que el nom que t´has posat té va bé. El fet, es que Amposta fa 100 anys, y el titol de ciutat s´el va ganya per assolir el necesari per ser ciutat, no perqué li dones un monarca, no té res a veure la monarquia amb aquest assumpte.
    RAFEL SERRET

    ResponElimina
  4. L'únic que no m'agrada, com passa en este article, és que quan s'explica la història d'Amposta, es doni sempre una imatge parcial de l'alcalde Palau. Cert que va fer coses molt positives per Amposta, però també que va ser alcalde d'una dictadura com la de Primo de Rivera, a la proposta de 1r Estatut de Catalunya feia campanya pel "no" i va impulsar la creació a Amposta de la Falange

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta