31 d’octubre del 2007

Resultats de l'enquesta sobre el monument franquista de Tortosa

Després d'uns dies activa, fa poques hores que ha quedat tancada l'enquesta que us vaig proposar des de La Marfanta sobre el futur del monument de la Batalla de l'Ebre que tenim a Tortosa. En primer lloc, caldria dir que, per les característiques tècniques del servei, els usuaris que no accedeixen al bloc des d'un compte de Google han pogut votar més d'una vegada a l'enquesta, i per tant el resultat del sondeig podria no ajustar-se a la realitat. Siga com siga, aquest tipus d'enquestes per internet tenen poc rigor científic i tenen una representativitat limitada, però com a mínim serveixen per fomentar el debat i fer-se una idea de quin és l'estat d'opinió sobre determinats temes. Finalment, l'enquesta ha rebut 339 vots. L'opció més votada (34%) és la de transformar el pinacle franquista i convertir-lo en un monument a la pau, aprofitant la pilastra per fer una passarel·la per a vianants. En segon lloc (23%) ha quedat l'opció d'enderrocar el monument i aprofitar igualment la pilastra per a la seua finalitat original, ja que és el suport de l'antic pont de la Cinta. En tercer lloc han quedat, amb un 20%, els que deixarien el monument tal com està ara, tot i que en aquestes respostes han quedat incloses les dels partidaris de també restaurar-lo i il·luminar-lo. Tot seguit ens trobem l'opció (14%) dels que restaurarien el monument, però traient l'àguila i els altres símbols franquistes que puguessin quedar. En últim lloc ha quedat l'opció més resolutiva, que suposa retirar el monument i també enderrocar la pilastra (6%).

Per saber més:
-Monument franquista protegit

3 comentaris:

  1. SI UN MONUMET EREJIT A TOTS ELS CONVATIENS DE LA GUERRA CIVIL ESPANYOLA,TAN DE UNA BANDA COM D'ALTRA , QUE JA S'HA LLEVAT EL FAMOS VICTOR,...... S'HA DE POSART AL POPULISME ,PER VOTAR ........... ES QUE ELS PERIODISTES SON AFINS A GENT QUE NO HAN FOTUT COP EN S'HA VIDA I QUE S'HA APROFITEN DE LES CIRCUNSTANCIES I EVENTS.

    ResponElimina
  2. Pos claro.
    La intervenció d'aquest energúmen demostra allò que deia el fundador de la Legió: "Muerte a la cultura"

    ResponElimina
  3. A este anònim que crida tant.
    Que jo sàpigue, al monument encara resa en castellà franquista que està dedicat a los que van torbar la glòria en la victòria. Això vol dir que no està dedicat a tots los que van morir a la Batalla de l'Ebre sino tan sols als que van guanyar.
    Això ho haurien de canviar per paraules de Pau escrites en català. Perquè recordem que la majoria de morts van ser catalans. Franco va enviar el Treç de Montserrat a primera línea per a que els matessen a tots. Ells mateixos anaven destrossant los cossos morts dels del Terç de Monteserrat amb los seus tanques aixafant-los sense cap mirament.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta