15 d’agost del 2009

Actes tradicionals i populars en les festes de Remolins, Sant Jaume i Horta de Pimpí

El repartiment del típic panoli pel mercat de Tortosa, amb la música de Lo Golafre, va servir ahir per anunciar l'inici de les festes del barri de Remolins, que duraran fins al 23 d'agost. Avui, primer dia de les festes, tindrà lloc un torneig de futbol sala, el pregó i un sopar de germanor amb ball, a la plaça de la Immaculada. Demà hi haurà exhibicions de tir i arrossegament al camp de la Torreta, curses populars, una musclada a la plaça de Sant Jaume i una salsitxada i cinema a la fresca, al pavelló firal.

Publicat a

13 comentaris:

  1. Parlant del prego, Gustau, no se si tens possibilitat de fer-te amb una copia, però t'avanço que n'hi ha per a sucar-hi pa. Va ser absolutament i quasi exclusivament reivindicatiu, no se si estic d'acord amb tot els termes del mateix, però en general, va ser "durillo" per a " las autoridades locales, civiles i policiales".
    Entre altres coses l'autora va venir a dir que si l'Ajuntament i la policia no podia fer res per a treure tota la *brossa de remolins haurien da fer-ho entre tots el veïns.

    * s'entén brossa com aquelles persones que molesten al veïnat passant-se tot el dia al carrer protagonitzant algun que altre espectacle ( cal afegir que no necessàriament nouvinguts )

    ResponElimina
  2. Un Somaten armat, o llogar els "Blackwater"?
    Seria una bona enquesta.

    ResponElimina
  3. Doncs jo cucafera no se qui va fer el prego peró si va parlar de la inseguretat que es viu al barri de Remolins, que podem transportar a la resta del municipi, em sembla molt be. El prego te que fer aixó, enumerar les realitats d'un barri o municipi i si al final sembla reinvindicatiu doncs molt be, ha fet el que podem esperar i no riure les gracies dels que manen que fa que ningú si senti identificat.
    Gustau dis-mos qui el va llegir el pregó de Remolins.
    Que per cert, només cal veure amb quin estat esta el barri de Remolins i com estan altres, vull dir que fa anys que la gent de Remolins lluiten pel seu barri i no es limiten a riure les gracies del govern de torn, moltes felicitats pel carinyo i la feina del tots i totes els veins de Remolins.

    ResponElimina
  4. Cucafera no vaig assistir al pregó, però faré tot el possible per aconseguir-lo, i llavors ja parlarem. Ara bé el contingut del teu escrit referma l’escrit que acabo de fer a la noticia dels Jardins del Princep. I que refermaria la meva opinió personals sobre l’alcalde, el nerviosisme que pateix contínuament fa que jo tingui sospites de que ell disposa d’alguna informació que li fa saber que no van les coses com ell voldria, i en especial a un barri com remolins sembla que la cosa s’agreuja per a ell.

    ResponElimina
  5. El prego el va fer la presidenta de l'associació de dones del barri.
    Una cosa vull dir, parlant com sempre intento fer, sense sectarismes i amb equanimitat, el tema motiu de protestes a Remolins i al propi prego es mes difícil de resoldre del que sembla i no ens enganyem, si el que esta passant actualment estes passant en un altre govern, les coses serien igualment difícils de resoldre. Molts dels orígens dels problemes venen de la mes elemental absència d'urbanitat, diferents costums i del incivisme, el qual, moltes vegades es difícil de combatre amb la llei a la ma. Fer la vida al carrer no se si amb l'aplicació de les actuals ordenances es susceptible de sanció, però fer-la sense respectar als veïns...... per al que li toca d'ell és.
    Per altra part, el que no pot fer l'Ajuntament es deixar-ho en mans de les associacions de veïns i esperant que aquestes sensibilitzen als incívics etc,( com així ho fa alguna, que ho he vist ),han d'assumir la seva responsabilitat. Les associacions per al que estan, a part de fer festa, que sembla que es en lo que s'hagin especialitzat, es per a traslladar les queixes i reivindicacions dels veïns precisament a l'Ajuntament.

    ResponElimina
  6. Pos jo penso que en un pregó de festes no es lloc ni moment de parlar d'aquest temes.
    No hi ha una figura com es el regidor de barri que es reuneix amb l'associació de veins cada x temps? Crec que es en estes reunions on s'ha de parlar dels temes del barri, no en festes ni jolgorios.

    Sobre el tema tractat pel pregó, tothom veu el problema però ningú no dona solucions.
    Lo de treure tota la brossa, esta clar que la vol treure del barri, però on es posa?

    Ebreavall, tens sospites que l'alcalde esta nervios?
    deu ser per un altre tema, perque no serà per la qualitat de l'oposició a la ciutat de Tortosa la veritat, mentre el PSC no es renovi una mica, penso que pot estar ben tranquil

    ResponElimina
  7. On es posa? pos molt fàcil, Josep maria, molt fàcil, una temporada a la plaça de l'Ajuntament i un altra a Sant Josep de la Muntanya. M'explico?

    ResponElimina
  8. Josep Maria, potser Alias "el canalero", o potser Alias " Mc calan", teniu uns punts de coincidencia que fa sospitar, excepte en el to de la mala llet ja que en cadasqun del alias utilitza més mala llet.
    Dit això fa gracia com vosaltres critiqueu que algun dels que opinen al blog repeteixen els mateixos arguments contra Ferran Bel i el seu govern.
    I que feu vosaltres? que cada vegada que podeu o pots, escribiu la mateixa cantarella de la gent del PSC i de Joan Sabaté?

    ResponElimina
  9. En quan al que es va dir al pregó, que encara no he aconseguit, penso que és molt lliure cadasqú de dir el que pensa i més en un pregó.

    ResponElimina
  10. A mi també m'agradaria saber què es va dir, sóc de Remolins per part de mare. Ara bé, no estic d'acord en què es pugui dir qualsevol cosa. Perquè qualsevol cosa podria ser "cremem vius als gitanos" per exemple. O dir-ho de forma més suau però en el fons voler dir el mateix, com fan els de PxC.

    ResponElimina
  11. Lluis, diuen que rectificar es bo, i penso que tens raó, i potser no tot hi val.

    ResponElimina
  12. Pos be, com veig que la cosa s'animat, vos puc afegir ( també per demostrar que quan escric alguna cosa es perquè he intentat documentar-me abans ) que si el prego va ser per sucar-hi pa si llegiu el programa ( això ja es mes fàcil aconseguir-ho ), també xalareu. Entre l'escrit del capella que, de festes no se si en parla, però agrana cap a casa de manera potser massa descarada i militant amb un escrit que sembla dels de Provida i un altre escrit de versos que el mes suau que es diu dels polítics es lladres.....
    Xalareu, xalareu.
    Per cert, al marge de critiques fortes o no, diuen que "el cortes no quita lo valiente" i donat que al programa no hi ha cap escrit diguem-ne institucional, no veig perquè han d'invitar després als regidors a les festes...si passeu, passeu i si no voleu donar-los canxa no en doneu en lloc.

    ResponElimina
  13. Ebreavall, on veus el to de malallet en el meu comentari?
    On critico el que dieu? Que opinem coses diferents no vol dir que no accepti el que vatros opineu.
    Tu no coincideixes a vegades en opinions en Pere i en altres?
    Del que jo escric crec que em podries criticar que el regidor de barri no funciona o altres opinions, pero criticarme per la idiologia i perque coincideixi amb altres, et delata.

    Sobre la cantarella que repeteixo, no deixa de ser una opinió, que pensen molts, dins del socialisme tortosi pero no s'atreveixen a dir-ho, sobretot vist les consequencies de ser critic amb Sabate (pregunta-li a Emili Nieto)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta