27 de novembre del 2009

La Casa Wenetz de Tortosa podrà ser la nova seu del Col·legi d'Arquitectes a les Terres de l'Ebre


Urbanisme demana canvis en l'ordenació de la nova plaça al barri del Temple, amb una altra situació per a l'equipament públic.

La Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE) va avalar ahir la modificació del pla d'ordenació urbana municipal (POUM) de Tortosa al barri del Temple, que ha de permetre l'aprofitament del solar del Col·legi d'Arquitectes. L'operació està vinculada a la instal·lació de la nova seu dels arquitectes a l'antiga Casa Wenetz, a la plaça de Mossèn Sol, i pretén convertir el solar del Temple, fins ara utilitzat com a pàrquing, en terrenys per fer pisos, un equipament públic i una nova plaça.
 
El director general d'Urbanisme, Pere Solà, va advertir que han recomanat fer una reordenació del nou sector residencial del barri del Temple, ja que a la CUTE no l'ha convençut la situació de la reserva de sòl per a l'equipament públic. «Recomanem a l'Ajuntament que reformuli l'ordenació del solar, perquè el nou equipament públic no quedi aïllat i doni més sentit a la nova plaça», va afirmar. Amb tot, Solà va remarcar que la CUTE està d'acord amb el conveni que van signar l'Ajuntament de Tortosa i la demarcació ebrenca del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya (COAC). L'operació ha de permetre la rehabilitació de l'antiga Casa Wenetz, que passarà a ser una zona d'equipaments. L'objectiu és convertir-la en la seu del col·legi, a canvi d'una altra requalificació del solar que els arquitectes tenen al barri del Temple i que actualment és un aparcament lliure en superfície.
 
Fins ara, el casalici de la plaça de Mossèn Sol té un ús privatiu, i cal que sigui d'equipaments perquè el COAC el compre i puga fer-hi obres de rehabilitació. «A canvi, la seua edificabilitat es traslladaria al solar del Temple, entre els carrers Enric d'Ossó i Mossèn Manyà», va recordar Solà. El nou polígon d'actuació té 2.108 metres quadrats, amb 450 metres quadrats per a habitatges (planta baixa més tres plantes) i un sostre edificable de 2.500 metres quadrats. El COAC cedirà a l'Ajuntament 472 metres quadrats per als carrers; 243 metres quadrats, per a equipaments, i 943 metres quadrats més, per a zones verdes. D'altra banda, l'alcalde de Tortosa va dir al juny que el nou POUM definia erròniament el solar del Temple, ja que no havia de figurar com a terreny d'equipaments públics, sinó com a sòl d'equipaments privats.
 
Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 27-11-2009 Pàgina 10

6 comentaris:

  1. Darrerament estem acostumats a no fiar-nos massa del que diguin els alcaldes en temes urbanístics...

    ResponElimina
  2. Arquitectes al Rastre?
    Això si que és modernitat.
    Pregunto, i on aparcaran?
    O que no saben com està el barri?

    ResponElimina
  3. Mario vols dir que no hi ha projectat un aparcament subterrani a la mateixa plaça?

    ResponElimina
  4. No soc Mario , pero efectivament hi ha un aparcament soterrat previst.

    ResponElimina
  5. Gràcies pels aclariments.
    Ara vindria la següent:
    Donada la proximitat al barranc del Rastre, per molt canalitzat que estigue, és prudent fer un aparcament soterrani?
    Incloses les excavacions arqueològiques pertinents, s'hi podrà fer l'aparcament?
    Quants anys estaran lo carrer Pro-videncia i la plaça Mossèn Sol afectades?
    Hi haurà un exemple d'urbanisme en l'execució de l'obra?
    I la més important: restauraran lo teatre-cabaret?

    ResponElimina
  6. Parlant de aparcar - sembla que al Temple perdrem els aparcaments del seu terreny (davant de Alqueza) a canvi, i aixi tornem a començar - just ara que podem respirar amb els nous aparcaments al costat del pont "nou", quan treiem aquests, tornarem a estar col·lapsats.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta