27 de novembre del 2009

Xerta, oli ecològic i estrella Michelin


Amb pocs dies de diferència, la població de Xerta ha generat dues notícies positives que relacionen els productes i la gastronomia de les Terres de l'Ebre amb la projecció exterior i el reconeixement internacional. La setmana passada, amb la participació de cuiners del prestigi de Martín Berasategui, l'empresa Roca Cabrera SL inaugurava una almàssera ecològica a Xerta, que produeix oli d'oliva, també ecològic, i que ha suposat una inversió de 1,3 milions d'euros. Després de recuperar una finca afetada per un incendi, l'empresari Josep Safont té ara 15.000 oliveres en producció ecològica, de les varietats típiques del Baix Ebre i el Montsià. El seu oli d'oliva verge extra. Dama de Elaia, es vendrà al mercat estatal, sobretot al nord d'Espanya, però també arribarà al mercat exterior, el Japó i el Canadà. I només una setmana després, també a Xerta, el restaurant de l'hotel Villa Retiro, el Torreó de l'Indià, ha aconseguit la primera estrella Michelin per a un establiment de les Terres de l'Ebre. El xef del restaurant és el jove Francesc López, de només 25 anys, fill de l'empresari Valentí López, el propietari del restaurant Can Quimet de l'Aldea i també d'El Pla dels Catalans. Dues notícies generades a Xerta, però que han de fer que tots els ciutadans de les Terrres de l'Ebre ens sentim orgullosos de dues iniciatives empresarials de qualitat que han estat impulsades des del territori, i que demostren quin és el camí que cal seguir per sortir del pou.

Més informació a El Punt:
-«Hem de pair-ho i mantenir-la»
-«Or líquid»

Foto: Villa Retiro a Hotelsmadbar.com

4 comentaris:

  1. Jo he pogut disfrutar de la seva cuina, i per a mi s'en merieix dos o tres...

    Felicitats pel reconeixement merescut a tota la cuina de Francesc...

    ResponElimina
  2. Sí, la veritat és que és d'un nivell molt alt, que fins i tot podem notar els que no som experts. Ara només falta que les estrelles Michelin vagen caient, ja que hi ha més restaurants a l'Ebre que se les mereixen.

    ResponElimina
  3. Enhorabona a tot l'equip del restaurant. Una recompensa a una gran inversió de recuperació d'un edifici amb història, que posa a un poble en el mapa mundial tota una inversió i a l'esforç de moltes persones.

    ResponElimina
  4. Encara que se apreciar la matèria prima de qualitat, reconec que la cuina de creació no es lo meu. Això no m’impedeix de felicitar als professionals d’aquest restaurant, que de ben segur s’ho han treballat.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta