19 de juliol del 2010

Marxa de torxes per il·luminar el patrimoni de Tortosa

La marxa de torxes en defensa del patrimoni històric de Tortosa va ser un èxit. L'entitat Amics dels Castells i Nucli Antic va iniciar aquest dissabte els actes per celebrar el 15è aniversari de l'associació amb una cadena humana amb torxes, per reivindicar el patrimoni històric i els barris del nucli antic com una font de riquesa i prosperitat, si les administracions i la iniciativa privada s'ho creuen i hi aposten. En la marxa, s'hi van exhaurir les 1.000 torxes que Amics dels Castells tenien preparades per crear una cadena humana al voltant del castell de la Suda i les avançades de Sant Joan. A més, la jornada es va completar amb una visita guiada al call jueu de Remolins, "una de les més emblemàtiques i singulars" del nucli antic, i que ara per ara no té cap pla específic de rehabilitació ni promoció, per part de l'Ajuntament. Així ho va remarcar el president d'Amics dels Castells i del Nucli Antic, Jordi Jordan. Finalment, la diada va cloure amb un concert de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries a la plaça de l'Absis. Així va explicar l'esdeveniment el Telenotícies de TV3 d'ahir al migdia...




"Tortosa clama per rehabilitar i aprofitar els més de 6,5 quilòmetres de muralla que tenim, així com tots els barris antics de la ciutat, tal com demana Amics dels Castells des de fa 15 anys", va remarcar Jordan. Amb tot, el president d'Amics dels Castells s'hi va mostrar convençut que “tard o prompte, les administracions i la resta de la societat tortosina s'adonaran que aquest patrimoni que tenim pot ser clau per al desenvolupament econòmic de Tortosa, si l'aprofitem i el recuperem invertint-hi molt més i sobretot si sabem treure'n profit com altres llocs amb menys que nosaltres ja estan fent des de fa anys”.

Foto: Amics dels Castells i del Nucli Antic de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta