30 d’agost del 2010

Justícia se'n va a la Casa de les Aigües

La consellera Tura, durant la seua visita a la nova seu dels serveis territorials de Justícia.
Foto
: Generalitat de Catalunya
La Consellera de Justícia, Montserrat Tura, va visitar aquest divendres la nova seu dels Serveis Territorials de Justícia al Palau Montagut, que a Tortosa també es coneix com a Casa de les Aigües. El trasllat de la delegació de Justícia -abans al carrer de l'Àngel- fins a la seu de la Comunitat de Regants de l'Esquerra ha estat possible gràcies al conveni que la Generalitat té amb els regants, però sobretot al fet que la delegació de Cultura ja ha pogut retornar al Palau Oliver de Boteller. En qualsevol cas, les noves instal·lacions permeten agrupar totes les activitats en un mateix espai i millorar l’atenció als ciutadans. Justícia també argumenta que el nou edifici té més espai (485 metres quadrats construïts) i que està "més a prop dels jutjats".


El trasllat ha fet possible reagrupar les 20 persones que formen la plantilla dels Serveis Territorials a les Terres de l’Ebre, que treballaven fins ara en dues ubicacions diferents per manca d’espai. D’aquesta manera, s’han pogut agrupar en un mateix espai tots els serveis que s’ofereixen des de la Direcció Territorial: la inscripció en el Registre d’Associacions i Fundacions, el Servei de Mediació, el Servei de Justícia gratuïta, els serveis de suport als jutjats, l’assessorament civil i penal als jutges i fiscals, l’execucio de penes ordenada pel Jutjat de Menors i pel Jutjat Penal i el control i la gestió dels alliberats condicionals i en tercer grau (Unitat Dependent). El canvi de seu permetrà noves activitats i més serveis, ja que disposa d’una sala de videoconferències  i d’una sala d'entrevistes. Els Serveis Territorials de Justícia també podran utilitzar dependències del Palau Montagut, com la sala d’exposicions i la sala d’actes. L’activitat en el nou emplaçament es va iniciar el 19 de juliol passat. El trasllat va durar una setmana, i per adequar les instal·lacions no va ser necessari fer-hi obres; només es va haver d’adaptar part de les instal·lacions elèctriques i de la sala de l’antiga biblioteca.


A banda, la consellera va anunciar l’inici de les actuacions per posar en marxa enguany dos jutjats més de primera instància i instrucció a les Terres de l’Ebre. Així, el mes vinent s’iniciaran els treballs de dos nous jutjats de primera instància i instrucció a Tortosa i a Amposta. A més, Tura va donar a conèixer l’estat de les actuacions per edificar el nou Palau de Justícia al nucli antic de Tortosa, al solar del carrer de la Mercè. En canvi, la consellera va descartar la construcció del reivindicat jutjat de Móra d'Ebre.

El tema al diari El Punt:
-La consellera Tura descarta la constucció d'un jutjat a Móra d'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta