8 d’octubre del 2010

[Tribuna] '1.000 places d'aparcament en quatre anys', per Meritxell Roigé

Dilluns passat el Ple de l’Ajuntament va aprovar el projecte de construcció d’un nou aparcament soterrat a la plaça Mossèn Sol, al barri del Rastre. Més de dues-centes noves places, repartides en tres plantes, que ajudaran a millorar la problemàtica per aparcar a la nostra ciutat, especialment al nucli antic. Aquest nou aparcament s’afegeix al que ja hi ha en marxa a la plaça del Carrilet, al barri del Temple; al que també està en obres al carrer Montcada, a la futura seu de les delegacions; i al que aviat començarà a construir-se a la plaça Joaquim Bau, en el marc del nou complex d’aigües i esportiu. Aquí cal sumar-hi les tres-centes places d’aparcament gratuït en superfície que hem construït al Temple i a Ferreries Nord. En total, aquests quatre anys d’alcaldia de CiU, amb Ferran Bel al capdavant, finalitzaran amb més de 1.000 noves places d’aparcament construïdes o en construcció. No està gens malament, tenint en compte que ja fa 24 anys de la construcció de l’únic aparcament soterrat de Tortosa, el de la plaça Alfons. Aquí em deixo el futur aparcament soterrat de la zona centre de la ciutat, que no podem arrencar fins que Renfe i ADIF desencallin la cessió dels terrenys en desús ocupats per les antigues vies fèrries.

Efectivament, una de les principals apostes de CiU quan va assolir l’alcaldia, l’any 2007, va ser resoldre la problemàtica de l’aparcament. Durant els vuit anys anteriors d’alcaldia socialista, Joan Sabaté va ser incapaç de ni tan sols redactar un projecte d’aparcament. I ara, quan està a l’oposició, en comptes de felicitar-se perquè el nou Ajuntament ha posat fil a l’agulla per crear nous aparcaments, es dedica a posar pals a les rodes. En tenim un exemple, en el Ple d’aquest mateix dilluns, quan el regidor Sabaté qüestionà el projecte de l’aparcament de la plaça Mossèn Sol pel tractament de les restes de la muralla medieval, posant en dubte el criteri dels experts de la Comissió de Patrimoni de les Terres de l’Ebre. I després d’una agra discussió, i d’opinar legítimament sobre si la muralla ha d’anar més amunt o més avall, va i fa una giragonsa i en un magnífic exercici de filibusterisme polític vota A FAVOR del projecte d’aparcament. Com diu? Que sí, que sí, que ho aprova, perquè una cosa és fer tota la demagògia del món davant de les càmares de televisió, i una altra de ben diferent seria que quedés constància d’un vot en contra del PSC en un projecte important per a la ciutat com aquest pàrquing. L’estratègia dels socialistes tortosins, i del regidor Sabaté en particular, d’organitzar un terrabastall de qualsevol qüestió malgrat acabar donant-hi suport ja comença a ser un clàssic als plens de l’Ajuntament de Tortosa.

Per acabar-ho d’adobar, l’ex-alcalde socialista ha tingut l’atreviment –tres anys després de la seva contundent derrota electoral- de dir que tota la feina feta per l’equip de govern de Ferran Bel és fruit de l’herència del PSC. Aquesta afirmació un pot tenir l’atreviment de fer-la durant els primers mesos del nou govern municipal. Mantenir-ho un any després ja comença a ser ridícul. Però que gairebé finalitzat el mandat encara estigui repetint la mateixa cançó ja fa vergonya.

És trist que el partit de l’oposició es dediqui a sabotejar una vegada i una altra els projectes de l’equip de govern municipal per la senzilla raó que els socialistes no van ser capaços de fer en 8 anys tot el que CiU ha fet en menys de 4 anys.

Meritxell Roigé i Pedrola
és tinent d’alcalde d’Urbanisme i portaveu de CiU a l’Ajuntament de Tortosa

2 comentaris:

  1. 1000 places d’aparcament que d’una “tacada” El Corte Inglés de Tarragona ha posat al servei del client !
    Ja ho séeeeeeeeeeeeee, nosaltres som pobrets...!

    ResponElimina
  2. I este mati no he pogut entrar

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta