20 de maig del 2011

#acampadatortosa a la 'plaça de la República'



La revolta dels indignats en favor d'una democràcia real també s'ha fet sentir Tortosa. Unes 150 persones han ocupat aquest divendres al vespre la plaça d'Alfons XII, on han fet diverses pancartes i han constituït una assemblea. Tenien intenció de passar la nit. Curiosament, aquesta plaça del barri de l'Eixample tortosí, més antigament coneguda com a esplanada de la Barbacana, va ser rebatejada com a plaça de la República durant els anys de la II República espanyola. Podeu seguir l'actualitat de la concentració de Tortosa a través d'un esdeveniment a Facebook i amb l'etiqueta #acampadatortosa a Twitter. Llegiu la notícia a El Punt: 'Els indignats de Tortosa ocupen la plaça d'Alfons XII'




35 comentaris:

  1. Sí, aquí és a on van "ajusticiar" ,que vol dir assassinar, los espanyols liberals a la mare de Cabrera.
    Esperem que esta vegada no hi hague violència pel mig

    ResponElimina
  2. Sí, va ser un crim terrible, que va causar indignació a tot Europa. Però a la llarga Cabrera va acabar reconeixent Alfons XII, qui avui en dia dóna nom a la plaça, i provocant la indignació dels carlins. Paradoxes de la història.

    ResponElimina
  3. I els catalans carlins eren uns santets? Pregunto...

    ResponElimina
  4. No, per començar, Cabrera tenia una fama merescuda de sanguinari. Les guerres civils del segle XIX van ser criminals, però s'han d'entendre en el seu context històric.

    ResponElimina
  5. Per unes coses i altres pot ser divertit el centre de Tortosa esta tarde. CIU a la plaça de l'ajuntament; el PSC a la del mercat i a la d'Alfons XII l'acampada.....
    De totes maneres, als de l'acampada els donaria un consell, sobre tot pel que fa a la reivindicació de democràcia real, nomes cal que s'afilien als partits polítics i des de dins en un parell de setmanes foten un "cop d'estat" democràtic. I si no volen canviar-ho des de dins, en fan un de nou de trinca de cara a les generals del 2012 on proposen tots el canvis, llistes obertes, llei electoral, referèndums, consultes. Parlant de referèndums, aquests que reclamen democràcia real, per exemple els concentrats a Madrid, estarien d'acord amb un referèndum per la independència a Catalunya ?
    De moment, la protesta sembla prou heterogènia i no capitalitzada ( exclusivament ) pels anomenats antisistema, però, que voleu que us digui, mentre no vegi tot este moviment protagonitzat per la gent que realment patis les conseqüències de la crisi.......aturats i aturades de 50 anys sense subsidi, famílies sense ingressos etc.
    I una altra cosa, la democràcia -més real o menys- per si mateixa, no en resolt de problemes, son les propostes i alternatives al sistema actual les que, si més no, poden intentar-ho.
    Amb tot el sotrac i conseqüències de la crisi, que tothom sap com, i de la mà de qui va vindre i esclatar, que ha afectat fins i tot a països sencers, algú ha sentir parlar, seriosament- de ganes de canviar el sistema ? Algú veu propostes alternatives REALS, i de refundació del capitalisme ?

    ResponElimina
  6. Ai! Com es recorda encara l'antiga plaça, abans de l'actual. De terra, amb unes borreres amb xiprers i amples. La terrassa del Coliseum, lo "Coli" i el seu llac central amb l'estàtua de la mare amb el fill jugant, d'autor que no recordo.
    Foto
    http://www.soctortosa.cat/fileadmin/editors/imatges/1960/IMG0012.jpg
    S'hagués pogut campar millor.

    ResponElimina
  7. Per cert a Amposta també hi ha preparada una concentració de la qual no tinc més dades que l'hora 20h.

    ResponElimina
  8. Cucafera,
    sí que canviaran les coses des de dins, sí... Com quan volíen fer el transvassamnet a Barcelona fa quatre dies, que ni els d'aquí van poguer xistar i van haver de doblegar-se a les exigències dels seus amos polítics. No veus que els partits no són democràtics sinó una dictadura pura i dura?

    ResponElimina
  9. Cucafera. A cops s'identifica els "anti-sistema" com a violents, etc. Quasi que t'asseguraria, ho desconec realment, que n'hi han més de pacifistes que d'aquests que esmento. Entre altres coses, que voldrien que les coses no tinguessen esta estructura "piramidal" on el poder econòmic corporatiu, ocupes el seu vèrtex superior, mano i ordeno, mentrestant el poble està a la base, més desvalgut que altra cosa. On s'estan retallant les seves opcions de supervivència sense cap escrúpol i amb massa complicitats de moltes de les classes intermèdies de la piràmide.
    Piràmide que pots trobar als bitllets de $, o dòlar.
    Aquest moviment només demana alternatives a un moment crític, on els valors democràtics, govern del poble, estan tan manipulats.
    Opinions, tantes com persones. Insatisfaccions, totes les del "monstruari".
    Bé, fins la nit! O demà, contertulians ben apreciats tots.

    ResponElimina
  10. T'hi jugues un pa i un peix que tot això, al final, no servirà de res. Si per res entenem alguna cosa practica i tangible d'immediat. Per suposat que qualsevol activitat que vol fer remoure consciencies o despertar-les, encara que sigui a una sola persona, ja es pot pot dir que ha servit d'alguna cosa, això és evident; ara, d'importància i transcendència, poca. D'entrada algú sap com es canalitza tot el moviment ? Avui he vist com a Madrid, per exemple, la gent depositava unes propostes/queixes/suggeriments a una urna i que, megàfon en mà les explicaven als presents i en parlaven, i la pregunta es: i ?
    La xarxa n'està plena tots el dies de debats, propostes, protestes, alternatives etc. i no passa mai d'aquí. Per tot això proposava que el més practic es o bé assaltar el poder dels partits ( democràticament, amb afiliacions massives ) o fer-ne de nous, tot el demés, massa transversal, heterogeni i amb pocs líders que, aquesta es una altra, com en tot, fan falta. Algú haurà d'anar en representació de tota aquesta gent a debatre, discutir o interlocutar amb els poders, no ?

    No fa gaires dies F. Gonzalez va dir que mentre a Egipte es juguen la pell per aconseguir una democràcia com la d'aquí, natros, protestem ( no ens juguem la pell, això sí ) per tindre'n una altra.
    No sé, de la mateixa manera i sense cap rubor també es podria defensar el contrari de tot el que he dit. Com diuen a aquell programa de radio..." tot és molt confús ".

    ResponElimina
  11. Confús? més aviat totel contrari. La cosa està clara: quan pitjor estan els de baix millor estan els de dalt. Unes butxaques es buiden i unes altres s'omplin. Els diners només canvien de mans.

    ResponElimina
  12. Esteu segurs que la plaça on van matar a la mare de Cabrera és aquesta. No era la de detràs de Correus?

    Per cert, l'escultura de la mare i el nen continua estan.

    ResponElimina
  13. La plaça de darrera de Correus es diu plaça del general Ramon Cabrera, diria que creada després de la Guerra Civil en el que havia estat el barri de Pescadors, però la Barbacana estava al que ara és la plaça d'Alfons XII.

    ResponElimina
  14. http://lockerz.com/s/103313477 A BCN
    http://www.ustream.tv/channel-popup/motionlook a Madrid.
    A Tortosa, ha anat passant gent. Amb un nucli de 100 i pujades ocasionals. No se ara mateix.
    A Cucafera. Tortosa és com és. Una ciutat amb poca població i tanta estructura de classes i poders, que costa tot molt. Recordes els temps de la dictadura? La nit del 23-F? Jo massa bé.
    També, de passada cap a Remolins, he saludat a grans i bons amics a l'actuació de l'Orquestra Cimarrón, admirada des de la joventut. Les persones sempre pel damunt de les polítiques.
    A un amic que m'he trobat a la Pça. Tahrir tortosina, i que venia de la del mercat, li he preguntat: Que tal les baldanes? M'ha respost quasi literal: Ui, havies de pagar! I es referia al "preu d'escoltar els sermons".
    Comparar és una quimera més. Igual que, podria semblar-ho també, la modificació de consciencies, quelcom sempre individual, encara que els "rentats de cervell massius", fa tants centenars, i milers d'anys, que funcionen que em remeto a la famosa frase "Panem circenses romanus", inclús, molt i molt abans, en tenim quantitat d'exemples.
    Si més no, gota a gota fa forat. Servira per allunayar-nos de la crisi?
    Com tu be dius, o ho deia F.Gonzalez, aquí tenim moltes coses que els de la Tahrir d'Egipte no tenien. Lamentablement ens apropem dia a dia, però, natros cap a ells.
    Però, tots els sistemes de manipulació de masses s'han perfeccionat tant que Huxley hauria de fer una nova versió de "1984". I això que l'encertava a trossos.
    També, al tornar al casa, encara hi havia cervesa gratuïta i baldanes.
    12 PM Tahrir Madrid.

    ResponElimina
  15. Comença la xonada de jornada de mirar-se a l'espill. Quants se'n trencaran?
    Benvingut el final de la pèssima comèdia! Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!
    Adeu! La Marfanta es quedarà més buida. Cap dubte.
    O no?
    Encara us queden ànims?

    ResponElimina
  16. http://www.vilaweb.cat/noticia/3889190/20110520/places-acampades-somplen-gom-gom-desafiar-prohibicio-junta-electoral.html

    ResponElimina
  17. Acabo de vindre de la plaça alfons XII de Tortosa. Los indignats hem arribat a ser més de 200 persones! Hi ha gent que s'hi queda a passar la nit. Demà, nova convocatòria per a fer cacerolada a la 20h.
    Són les 2 de la matinada. Bona nit a tots.

    ResponElimina
  18. Ningú ha protestat per la quantitat de milions de les antigues pessetes que s'han gastat CiU i PSC en aquesta campanya a Tortosa ?????????

    És vergonyós, per no dir una altra paraula ....

    I passat demá continuaran les retallades als hospitals ´( públics ) i al sistema educatiu ( públic també ) ....

    ResponElimina
  19. Sí, Xeic, estem indignats. I més quan hi han persones a la vora que s'ho estan passant tan malament.

    ResponElimina
  20. Els principals preocupats pel futur hem de ser els joves, doncs un 45% de paro juvenil no el tenen ni al tercer món. Ahir vaig estar a la protesta, perquè com a jove, independentment del color polític, també estic preocupat. Fa temps que reclamo aquestes mobilitzacions i sóc dels que creu que arriben tard.
    De totes maneres, em reafirmo en que hi ha coses que s’han de modificar d’una forma o una altra, no pot ser que IU tregui 1/3 dels vots i tingui 2 diputats i el PNV amb menys de la meitat en tingui 6. No pot ser que els jutges de un Tribunal siguin nombrats per la seva afinitat política en lloc de pels seus mèrits professionals. Desprès hi hauran coses amb les que coincidiré més o menys, però si no fem força tots junts no canviarem un país que ara mateix està totalment a la deriva.

    Xeic, estic totalment d’acord amb tu, en temps de crisis uns i altres s’han gastat els diners del poble com lo hi ha donat la gana. Quan costa la Cimarrón? 3.000€? 5.000? És immoral, poc ètic, prepotent etc i els seus votants que tenen que dir sobre això?

    ResponElimina
  21. Plaça Tahrir-Tortosa. Han aguantat. Erem pocs a la una, però estaven tots els cartells.
    Jo era el més, i únic, pureta però un ambient xalador, jove, clar.
    http://yfrog.com/h74b7vej
    Acampada Tarrasa Desalotjant.
    Un tuit, o piulada
    Página PSOE de FB :gusta a 29mil personas Página PP de FB:gusta a 34mil personas Página Democracia Real Ya!:gusta a 280mil per #acampadasol
    Sol i Catalunya en peu, i moltes altres.
    http://www.ustream.tv/channel/acampadosbcn
    http://www.avaaz.org/es/spain_protests_a/?twi
    http://www.ikimap.com/map/2CYF

    ResponElimina
  22. Gutijaume, no ens enganyem, si el teu partit nomes ha gastat 6.000 € segons va dir el cap de llista ( en principi no tinc perquè no creureu ) no ha estat per solidaritat ni política d'austeritat, serà més aviat perquè els factòtums que recolzaven econòmicament el PP ara no ho fan, ( nomes cal mirar la llista ) o bé perquè recolzen CIU o perquè ja els va bé l'Statu quo local.
    Quant al sistema actual de distribució d'escons, estic bastant d'acord en tu. Ara, deixam dir-te una cosa, també. El PP i l'entorn mediàtic afí, fa molta bandera d'aquesta qüestió, però em temo que si els partits a beneficiar -amb els canvis- fossin els nacionalistes, no proposarien el canvi. Tot i semblar contradictori amb els interessos propis que, amb la reforma, beneficiarien IU, recordeu allò de " Antes roja que rota " .
    Lo del TC, pos sí, és una mica vergonyós. Quan sentencien sobre l'Estatut acontenten uns, més o menys els mateixos que descontenten quan sentencien sobre Bildu. I a l'inrevés, clar. Per altra part al ser, aquest, un tribunal en una vesant política important en tant que ha d'interpretar lleis polítiques, també té certa lògica que els membre tinguin un component polític.

    ResponElimina
  23. Bé això és el que tu penses. ICV deu tindre si fa o no fa el mateix recolzament econòmic que nosaltres i en canvi ha gastat més. Et puc afirmar que, en tot moment, la idea del partit era la de gastar poc i donar exemple d'austeritat i gestió dels recursos, que en definitiva és la imatge que volem transmetre.

    Aquest caràcter polític d'un poder judicial com hauria de ser el TC, ha contribuït a la seva continua erosió i creixent desprestigi social.

    ResponElimina
  24. Patetic! Una ciutat amb 50.000 habitants i sol hi han 4 gats. El dissabte erem 10 persones a les 6 de la tarde, humiliant.

    La meva ciutat em fot fàstic i vergonya. Per no parlar de la nova generació de joves, millor ni perdre 1s en comentar res. Ah, aixo si, que després no vagin criticant el sistema; que no es queixin dels sous baixos, del super index d'atur, de la nul·la feina que hi ha per alli baix pq sentadet a la Ibense prenent un gelat no canviarem res.

    ResponElimina
  25. Masakre, no t’has parat a pensar que pot ser els organitzadors del moviment a Tortosa no heu sabut arribar als joves, com si han arribat a altres ciutats d’Espanya?
    Heu defensat que era un moviment apolític, però ahir quan passava amb el cotxe per davant la plaça vaig veure molt clar que sí era un moviment polític. Quina solució aporteu vosaltres als problemes que pateix Espanya actualment, i em refereixo al 45% de paro juvenil en concret...Quina és la vostra proposta per arreglar aquest problema? El comunisme? El socialisme utòpic?

    ResponElimina
  26. Tu que tens Gutijaume el "Cotxe Fantàstc"?
    I quins anàlisis tan justos! No val la pena estudiar polítiques per a n'això!

    ResponElimina
  27. I menys saben que dels 1700 vots del 2003, no n'heu recuperat més que una dotzena. Evidentment, només els més addictes, com al 2007 han confiat en el teu partit. Encara que amb polítiques aplicades, a banda del nacionalisme, serieu molt pareguts a CiU. O m'equivoco molt?
    Liberals, demòcrata-cristians i conservadors.
    Analitza'ns que 700 dels ex-vots vostres hagin marxat a l'extremíssima dreta.

    ResponElimina
  28. Out vas errat com algun amic teu, qui ha perdut més vots per culpa de PxC ha sigut el PSC.

    ResponElimina
  29. I tampoc cal estudiar polítiques per això, en llegir-te algun que altre diari n'haguessis tingut prou.

    ResponElimina
  30. Si no preguntes a la gent què va votar fa 4 anys i què ha votat ara, és impossible afirmar d'on venen els vots de PxC, com a molt es poden fer suposicions perquè tampoc hi ha dades històriques.

    ResponElimina
  31. Grans arguments Gutijaume!
    No et dic que algun ho hagi fet.
    Si agafes com a coixí l'abstenció en trobaràs molts de decepcionats. Ara bé, això de saltar-se dos esglaons és més difícil que un. Només cal baixar escales... Pujar-ne encara més que apartar un vel.
    Estadística a Nicòmac! Com a referència.

    ResponElimina
  32. No sé si Gutijaume té rao en no en el seu analisi pero a la meva ciutat natal, si que va passar algo paregut. Plaça segur pels laboristes (socialistes) durant anys i panys, pero amb la crisi, i les corrupcions, i gent farta, a les penultimes municipals, un % del vot laborista va anar directament als British National Party (una banda de neo-nazis). Per sort, quan la gent els ha conegut, en les ultimes eleccions han tornat a desapareixer, i els vots han tornat als corruptes incompetents que ja coneixiem.

    ResponElimina
  33. N'hi ha que encara no han entés que una cosa és fer política i un altra ben diferent és fer partidisme. Tot el q es faça o es digue per a voler canviar el món és política i a ningú li ha de fer por. El q passa és que les partits tradicionals han pervertit tant el sentit de la política q a tothom li fa mania.
    Gutijaume, tu i el teu partit tant poc necionalista espanyol i tant poc xenòfob q preteneu per a recuperar l'activitat econòmica com era fins ara? Qui mos ha abocat fins aquí, no pot treure'ns amb les mateixes fórmules i els partits tradicionals, espantalls del sistema econòmic capitalista només podeu portar excuses per a seguir fugint endavant.
    Què vas vore a la plaça de comunista? La gent al carrer potser?

    ResponElimina
  34. La meva teoria (i puc estar totalment equivocat) és que bona part del vot de PxC prové de sectors de la societat que rarament voten, possiblement de classe social baixa, normalment amb poca cultura, que veuen la immigració com la competència directa. Una altra part important seria el vot de dretes, i la resta algun despistat d'esquerres.

    ResponElimina
  35. La comparteixo, Lluís, bé, amb les naturals reserves. Com deia Out la bossa de l'abstenció és ampla.
    Sobta, si més no que hi ha jovent nou votant. Que han fet?
    Part del vot PXC pot venir d'aquí. Lo qual ens fa tremolar a tots. Segur que no s'ha llegit, ni vist, "1984".

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta