26 de gener del 2012

'Les retallades en educació no són la solució'




El director del nou institut Cristòfol Despuig de Tortosa, Josep-Ramon Subirats, ha manifestat aquest dijous el neguit dels professionals de l’ensenyament per l’efecte de les retallades de la Generalitat en l’àmbit de l’educació. En aquest sentit, les juntes de personal d’ensenyament i de sanitat de les Terres de l’Ebre han convocat per al proper 1 de febrer una manifestació a Tortosa, en què han convocat els més de 4.000 treballadors públics del territori, a favor dels serveis públics i en contra de les retallades en el pressupost. En aquest context, Subirats ha remarcat que les retallades no són la solució, i que les reivindicacions dels professionals de l’educació van més enllà de les protestes per la rebaixa dels sous. Segons el director de l’institut Cristòfol Despuig, els ajustos pressupostaris haurien de fer-se en altres sectors que no són tan importants per al present i el futur de la societat.

El director de l’institut Cristòfol Despuig ha estat el convidat d’aquest dijous a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre. En la mateixa entrevista al programa Primera Columna, Subirats ha destacat que, tot i el context d’ajustos pressupostaris, el trasllat de l’institut a les noves instal·lacions de l’edifici Betània s’ha fet amb total normalitat, gràcies al suport del Departament d’Educació i a l’esforç de la comunitat educativa del centre.


L’institut Cristòfol Despuig ocupa des del setembre l’edifici Betània, al marge esquerre del riu, després d’haver estat el primer curs compartint les instal·lacions de l’institut de l’Ebre, al barri de Ferreries. El director del centre ha remarcat que es tracta d’una solució temporal fins que estiga construït el nou institut, als terrenys del pla parcial Temple Sud. Per donar a conèixer les instal·lacions i el projecte educatiu del centre, aquest dissabte hi han programat una jornada de portes obertes. Una altra manera de conèixer el nou institut Cristòfol Despuig és a través del web del centre, a l’adreça insdespuig.cat.

4 comentaris:

  1. Més retallades, més tontos tots!
    I els "vivets" a continuar xuclant de la mamella, que som natros.
    Sistema!

    ResponElimina
  2. Les retallades afecten sectors clau de l'economia i la societat, com és la sanitat i com en aquest cas descriu lo senyor director de l'IES Cristòfol Despuig, l'excelentíssim Dr Dn Josep-Ramon Subirats, l'educació dels nostres joves, i després aniran dient que el fracàs escolar puja i moltes coses més per l'estil. I això no serà culpa dels estudiants, en aquest cas! Serà culpa d'alguns "personatges" que rebaixen la qualitat de l'ensenyança, tant pública com privada, però la pública, que depèn dels fons de la Generalitat, encara pateix més que la privada!

    I a sant de què se li acut al senyor Rajoy pujar un altre curs de batxillerat i només donar treball a 1 professor de cadad 10 que es jubilin? Com carai es podran donar classes així a més alumnes amb menys professors a les aules, clonant los docents a l'estil oveja Dolly o fent-li bessons per a que puguin complir les seves obligacions docents?

    Després diuen que la qualitat de l'educació baixa...i com ha d'apujar amb uns docents esgotats, explotats, mal pagats i sense recursos i uns alumnes estressats, mig congelats a l'hivern i fregits com sardines a l'estiu per que no poden encendre la calefació a l'hivern ni l'aire fresc a l'estiu per les maleïdes retallades del senyor Mas?

    I si es baixessin ells, els senyors del govern de Barcelona i Mas el primer, el sou que guanyen i deixn que tots el saltres visquem tranquils com abans feiem, amb una educació i una sanitat de qualitat, ente moltes altres coses més? De l'envja d'europa em passat a la riota d'euoropa!

    Potser així les coses anirien millor, penso jo...

    ResponElimina
  3. Explica'm Cristòfor lo de "l'excelentíssim Dr"
    No ho entenc com et treus aquests tractaments.
    Jo es que em limito al "Hola Xeic!"
    Suposo que hi ha una ironia personal.
    Lo que a n'estes altures.
    Seran los 40 mts de l'ex-Betània?
    ;-)

    ResponElimina
  4. Excelentíssim doctor don és el tractament que s'usa a per a anomenar als professors d'univesitat, lo que no sé segur si en aquest cas també s'usa aquest mateix tractament o no per a un director d'un IES, això ho ignoro, però sent un doctorat suposo que també hi valdrà aquest mateix tractament, per això l'he usat en aquest context...els de les universitats també són doctorats, així que he fet aquest raonament pràctic!

    No hi ha cap més misteri, Bloomquist.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta