20 de gener del 2012

Què és un cantamanyanes?


Un cantamanyanes és una persona informal i de poc crèdit. L'origen de la paraula deu ser la gent que es dedicava a cantar pels pobles de matinada, a causa de l'embriaguesa, i que acabaven perseguits pels serenos. A través de la xarxa de Facebook, aquest divendres ens donen a conèixer Cantamanyanes, un "vi elaborat artesanalment a les terres de Tivissa, sense intermediaris ni distribuïdors; de la terra a la taula". Es tracta d'una sèrie limitada de 600 ampolles pintades a mà."Arrencat als 11 mesos del es terres de Tivissa", es pot llegir a l'etiqueta. Quin gust deu tindre, un cantamanyanes?

5 comentaris:

  1. Home, a part de l'encertat o no del nom per a un vi, que el pot tindre, jo diria que "cantamanyanes", a banda de l'origen real, el que està clar és que sempre s'ha dit d'algú que té poc senderi i del que se'n ha de fer poc cas.
    Faltaria saber si els que cantaven pel mati tenien poc senderi o és que els que tenien poc senderi cantaven pel mati....

    ResponElimina
  2. La foto de l'enllaç, amb la botella sortint de la terra, molt bona.

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Veig que és un Syrrah!
    A mi m'encanta aquesta varietat de vi.
    S'esta fincant bé al nostre territori, pel que sembla.
    Jo en provar-ne una copa, m'acontentaria.
    Algú m'invita?
    Ja faré de cantamanyanes, millor a la primavera, per lo del fred.
    No em cal el vi, tampoc, per a fer de cantamanyanes, o d'esbroncamatins.
    Rapejo prou bé!

    ResponElimina
  5. Home pos de cantamanyanes ne tenim per a donar i vendre per aquí...al menos este te bona pinta, los altres també los podriem embotellar i fotre'ls al riu a vore on van a parar!!o emmagatzemar-los a Ascó, així podrien tenir lo magatzem de material altament perillós que reclamen. Salut i un brindis en un bon cantamanyanes!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta