30 de gener del 2012

Roquetes destina 4.000 euros mensuals al manteniment de l’antiga Lear



L’Ajuntament de Roquetes destina uns 4.000 euros cada mes a les tasques de manteniment i vigilància de les antigues naus que Lear tenia a la població, fins que puga formalitzar la implantació d’alguna empresa en les instal·lacions que va deixar buides ara fa dos anys la multinacional del cablejat per a automòbils. Aquest dilluns, l’alcalde de Roquetes, Francesc Gas, ha defensat com a molt encertada la decisió final d’adquirir les naus de Lear. Una operació que va costar 1,5 milions d’euros a càrrec del fons d’industrialització de les Terres de l’Ebre. En declaracions a l’informatiu matinal Primera Columna, Gas ha remarcat que la compra de les instal·lacions no va suposar cap cost directe per al consistori, però sí que està suposant una despesa indirecta a causa del manteniment de les naus. Un esforç econòmic que l’Ajuntament de Roquetes està afrontant en solitari, tot i que les finances del consistori no es troben en el seu millor moment.

En la mateixa entrevista, l’alcalde de Roquetes ha confirmat que hi ha tres empreses molt interessades en quedar-se les antigues naus de Lear, i que la decisió per a la seua adjudicació es podria prendre durant el primer semestre d’enguany. Segons Gas, l’Ajuntament prioritzarà que siga una única empresa, la que es quede el conjunt de les instal·lacions.

D’altra banda, el tancament de la planta de Lear de Roquetes també va afectar les finances de l’Ajuntament, però l’alcalde ha remarcat que el perjudicis han estat generalitzats. De fet, Gas ha assenyalat que, dos anys després, més del 88% per cent dels extreballadors de Lear encara no ha trobat una altra feina. En aquesta línia, Gas també s’ha referit a la denúncia feta fa uns dies per Comissions Obreres, ja que una mala gestió de la Generalitat hauria fet perdre més de 588.000 euros per a programes de recol·locació dels extreballadors. Gas ha afirmat que el tema és molt greu i molt desagradable, però s’ha preguntat com és que el sindicat ho ha denunciat ara, quan sembla que ho sabia des de fa un any.

7 comentaris:

  1. Algú no creu que la brillant idea de comprar de les naus va ser una monumental fotuda de pota? O sigui, a sobre de que tanquen, els comprem la nau, i sobre l'hem de mantenir i llençar més diners? Però a quin món vivim?

    ResponElimina
  2. L'ajuntament de Roquetes va fer el que va poder, però ha fallat, ningú li ho pot retreure això! Ha estat un ajuntament que ha intentat salvar les indústries tancades del seu poble, no deixar-les abandonades a la seva sort, si no aviat haurien estat obrtes i ocupades per gent sense sostre i haurien estat un focus de perillositat per a tot el poble. Si Tortosa hagués fet el mateix amb les de la ciutat tancades de fa anys que hanpatit incendis i ocupacions ilegals i que són un afont de perills per als qui passen pel seu costat...

    Però el seus esforços han esta en va i la seva idea, bona, perque donaria ingressos a l'ajuntament, tan necessaris en temps de crisi i retallades com els que vivim se'ls ha tornat en contra, només ha estat mala sort, però per lo demés, considero que l'alcalde de Roquetes ha fet una cosa bona, molt bona per Roquetes, desafortunada però bona, i això se li hauria de tenir en compte!

    ResponElimina
  3. Quina imatge més penosa en dos anys només ha servit per fer la "festa del corder"...li sumem 580.000 euros o no cal o és fum??
    Tristisim!!

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. el poble cada dia més pobre, menys serveis, més atur, la gent jove vol marxar,no hi ha futur, l'ajuntament sobreendeutat, ens pujaran els impostos, ens escanyaran més, aixó si, l'alcalde i els regidors el sou amunt, que trepitgen el carrer i veuran com estan les famílies.......ai paquito quien te vió y quien te ve....

    ResponElimina
  6. Sol voldria secundar la opinio molt acertada de Cristòfol Miró. i Ravalejant lo de la festa del corder una imatge penosa? per lo menys se li ha donat un us puntual a les instalacions.

    ResponElimina
  7. El primer que han de fer els polítics és assumir responsabilitats. Un polític no pot tindre "idees bones" i a la vegada "desafortunades" i a la vegada "mala sort". Això no és un joc que si perds no passa res. Això és molt més greu. I sou??? perquè un sou??? no és voluntar????iun augment de sou??? tots els regidors???? quina vergonya!!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta