11 de gener del 2012

Wifredo Miró (UGT) lamenta que l’MTC no vingui a Ascó



El dirigent sindical adverteix que el magatzem nuclear "no deu ser tan dolent" si finalment es construirà a 135 quilòmetres de Madrid ·

El secretari general de la UGT a les Terres de l’Ebre, Wifredo Miró, ha afirmat aquest dimecres que el territori ha perdut una oportunitat d’or amb la decisió del govern de l’Estat d’emplaçar el magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears a Villar de Cañas. Miró ha assenyalat que el projecte era necessari per garantir el futur del nord de la Ribera d’Ebre, una zona amb una llarga tradició industrial. Durant el seu pas per l’informatiu matinal Primera Columna, el dirigent sindical ha remarcat que el futur en aquesta comarca és incert, quant a la continuïtat del polígon electroquímic de Flix i un cop que tanqui la central nuclear d’Ascó. Miró ha lamentat, per tant, que la Ribera d’Ebre haja perdut l’oportunitat de crear ocupació i de tenir un centre d’investigació de referència internacional, vinculat a la gestió dels residus nuclears.

Segons Miró, les Terres de l’Ebre estan condemnades a “morir d’èxit”, si la gent del territori continua rebutjant projectes industrials que finalment s’acaben instal·lant molt a prop, en comarques veïnes com el Baix Maestrat i el Baix Camp. El secretari general de la UGT a l’Ebre també ha afirmat que l’MTC “no deu ser tan dolent” si el govern de l’Estat ha decidit construir-lo a només 135 quilòmetres de Madrid. [#Vés a les declaracions de Wifredo MIró a Primera Columna.]

Finalment, en la mateixa entrevista, Wifredo Miró ha afirmat que a la UGT de les Terres de l’Ebre comparteixen amb Comissions Obreres la reclamació d’un pla específic per reactivar l’economia del territori. Miró ha recordat que els dos sindicats fa temps que reclamen el pla a la Generalitat. Fins i tot, molt abans que la crisi provoqués el tancament de la planta que la multinacional Lear tenia a Roquetes, ara fa dos anys.

21 comentaris:

  1. Wifredo és molt "gran"!! Molt!! JAJAJAJAJA!!!!

    ResponElimina
  2. Tu ho as dit,a 135 km.

    ResponElimina
  3. És molt 135 Km.?

    Grandàries a banda, Arjub, com deia este mati Salvador Cardus a Manel Fuentes, ja pagarem els 60.000 € diaris de rigor a Espanya, quan siguem independents, per a que s'emporten i ens guarden els residus. El que no sabem es quan serà això.

    ResponElimina
  4. Wifredo, deixa de fer declaracions, callat estàs millor i tots t'ho agraïm.
    Lamentat de que no tinguem els llocs de treball dignes que necessitem i no subcontractes de subcontractes.
    I aviam si feu alguna convocatòria des del sindicat, o és que la cosa no està prou malament encara?
    Us ha sortit del diccionari la paraula mobilització?
    Callo jo ara.

    ResponElimina
  5. Jo crec que si fos tan bo per a Madrid, ja l'haurien posat allí d'un principi, i no a cent i pico quilometres. Qui diu Madrid diu qualsevol capital gran de l'estat.
    Si agues esta Ascó estarien parlant del mateix però a la nostra capital.

    ResponElimina
  6. Po jo penso que si els residus són nostres i s'han consumit a Barcelona i l'Àrea metropolitana, és allí on haurien d'estar. Com diu la campanya de la Generalitat: "Els nostres residus, la nostra responsabilitat". llavors sabrem el q mos costa tenir nuclears funcionant.

    ResponElimina
  7. Jejeje, ai Wilfredo,ara em venen unes declaracions teves q vas fer quan es deia q la multinacional xinesa Chery (automocio) volia implantar-se a Catalunya,i q desde les terres de l'Ebre és demanava q vingues aqui.Tu vas dir(a un diari comarcal)q no vinguessa pq les terres de l'ebre no podien amb una empresa que creava 3.000 llocs de treball, mes o menys vas dir algo aixi.

    ResponElimina
  8. Farà cosa d'una any vam intentar muntar un comitè d'empresa amb el suport de CCOO (l'empresa és un consultoria informàtica amb uns 200 treballadors) pos resulta que l'empresa va muntar una llista d'UGT amb personal de recursos humans. Mai hauria pensat que un sindicat es prestés a maniobres tan baixes, però aixi va ser. Tot per la pasta! Lamentable UGT.

    ResponElimina
  9. Aquests senyor té certs desordres cerebrals per anys de poltronisme i parasitisme institucional...on ereu quan va tancar la Lear?, vivint de xupar de la mamella de l'estat, sempre pactant amb la patronal i regatejant com si fossen firaires...i ara reclamant aquests diners bruts, claro ja no vé d'una nuclear més o menys, com si no n'haguessem après de Txernobil i Fukushima, ja n'hi ha prou del pan para hoy y hambre para mañana...en cinc milions de parats gent com vostè no els han tingut quadrats de montar una vaga general tal com Déu mana, claro com molts de vostès tenen el carnet de la roseta os no convenia. D'això se'n diu hipocresia. Si Marx i Pablo Iglesias aixequessen lo cap...

    ResponElimina
  10. Saberut, el Sr. Azael Fabregat, catedràtic d'Enginyeria Química i director del campus de les Terres de l'Ebre de la URV, pel que respecta a l'MTC, si fa o no fa, pensa el mateix que Wifredo. No sé si també està amb el grup dels desordenats cerebral-ment.
    Quant a la resta de comentaris...... Els d'Intereconomia també la reclamaven la vaga general. Si es convoques ( i fracasses com és evident -malauradament- )series el primer en criticar el resultat. Qui més qui menys, qui té feina pensa " virgencita, virgencita, que me quede como estoy". O es que veus gaires protestes proporcionals a les retallades i castics que s'estan infligint de manera constant ? I no et faig tant incaut com per a que penses que els sindicats tenen el poder i la força necessària per fer massa cosa.
    I una altra cosa, de els sindicats, com es conegut tenen acreditat l'haver convocat vagues generals als presidents dels dos colors que ha hagut. I si no es va fer ( de fet es va fer un assaig i va sortir com va sortir ) en l'anterior govern, més que per la falta de raons, potser va ser per l'evident, donada la situació, fracàs al que s'hagués anat.
    Lo de la Lear, no cal ni comenta-ho. Culpa de Wifredo i Casadó. De que vas ?

    ResponElimina
  11. Lluis, suposo que la llista d'UGT va confrontar-se a la de CCOO i va guanyar aquesta ultima, no ?

    ResponElimina
  12. Jotabe, veig que ets Wifredista a "muerte" i molt probablement afiliat a la UGT...així la teua defensa entra dins la lògica.
    La opinió del senyor Azael Fabregat, estarà molt ben argumentada des del punt de vista tècnic, no ho dubto, però crec que hauria de ser evitable una excessiva concentració de complexos energètics nuclears en pocs Km. Si només fossin els d'Ascó els que s'enmagatzemessen pos ho trobaria lògic peró convertir-nos en abocador de tota Espanya per molt segur que sigue pos no ho trobo ètic.
    No he dit mai que UGT tingués la culpa del tancament de Lear, però sempre m'ha paregut notar certa passivitat en episodis com aquest. Cert que han convocat vagues generals en legislatures de colors diferents, però també els mandataris eren diferents (provinents d'un sindicalisme gestat en la dictadura) i amb una linea més independent respecte al PSOE. Ara aquesta independència veig que és molt menor de la que era. Potser de vegades entre tantes animalades que diu, alguna cosa hi toca en Intereconomia, ni els sociates són uns santets ni els peperos porten tots banyes i rabo!a part aqui ha pesat més donar-li a la Cospedal com a premi per ser una "chica Rajoy". Salut!!

    ResponElimina
  13. Si, va guanyar la nostra llista tot i que l'empresa va posar totes les traves possibles perquè no puguessim contactar amb la resta de treballadors (la immensa majoria estem desplaçats a clients finals). Pel que em van contar després, sempre que es feien votacions per decidir coses els membres de la llista d'UGT es posava de part de l'empresa. Al cap de pocs mesos l'empresa s'ha dividit en 3 i el comité s'ha hagut de dissoldre. Espero que no hi hagi represàlies, crec que estan blindats almenys un parell d'anys.

    ResponElimina
  14. Saberut, aquí, a " vuela pluma" tots fem una mica de caricatura. Tu t'has preguntat " on ereu quan va tancar la Lear? ". Això no es culpabilitzar ?. Ara resulta que és una qüestió ètica lo de l'abocador ?
    Sigui com sigui, més que Wifredista, soc amic de Wifredo i tu, amb la mateixa regla de tres pots ser qualificat d'anti, o no ? El que jo no faré, en qualsevol cas, perquè defensis una postura diferent a la meua, és dir-te que tens un " cert desordre cerebral " o dius " animalades ". M'ha paregut pasote, pasote.
    Tot el que dius sobre el sindicalisme d'abans i el d'ara és molt, però molt opinable, ara bé, quan de temps fa que no se sent parlar de corretges de transmissió etc. per alguna cosa deu ser, no ? que jo recordi, fa 20 anys era el pa de cada dia dels sindicats ( sobre tot d'UGT respecte del PSOE ). Cert que Nicolas Redondo va fer una vaga ( o dues ? ) a Felipe i a més va dimitir de diputat, però tothom sap que les relacions de la família socialista eren més estretes abans que ara. Fins i tot de manera institucional.

    ResponElimina
  15. La qüestió que el sindicalisme, com la política, l'economia i tantes institucions necessita una reforma. Vulgues o no la seva credibilitat en estos temps s'està ficant molt en dubte, perquè els resultats de tot són atur, atur i més atur...ells no en tenen la culpa però tampoc veig que milloren la cosa. Aquestes declaracions tenen la seva lògica, però, no hi han altres alternatives en les nostres terres per crear riquesa que no siguen nuclears?no cal comprar tants números per a la rifa.

    ResponElimina
  16. Molt bé, saberut. Constato, i celebro, que comences foten el carro pel pedregar ( a mi també em passa , de vegades ) i més tard, poc a poc, sense penedir-te massa, però, vas modulant el discurs i ens acabem, més o menys, trobant. És estalviaríem temps, però no practicaríem tant l'escriptura que, a segons quines edats i encara que sigui amb teclat, no va gens malament; ni xalaríem tant. A què sí ?

    ResponElimina
  17. :)...parlant la gent s'enten, diuen...

    ResponElimina
  18. Jo sóc molt crític amb els sindicats, els quals no em transmeten cap confiança alhora que no em sento representat. Els sindicats fa temps que es van viciar i acomodar i de sindicalistes purs no n'he vist cap des de don Nicolás Redondo.

    ResponElimina
  19. Nomes voldria dir-li a Wifredo que les planyideres sabien fer molt be la seva feina...

    ResponElimina
  20. Guti, claro, que tenías que decir ...

    Seguramente te gustarían más si fueran "verticales" ... o no ???.

    Porque de sindicalistas "puros" ( como les defines ) he conocido y conozco "un montón". Y hablo de gente que, sin ningún beneficio particular, se desviven y trabajan incansablemente en defensa de la clase trabajadora. Si bien hay que reconocer que existen también chupópteros, como en todos los colectivos, aunque estos están más extendidos entre las clases políticas y empresariales ...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta