5 de març del 2012

‘El transvasament no es farà perquè no hi ha aigua’



El govern de l’Estat no farà transvasaments de l’Ebre perquè no hi ha diners, però també perquè el riu no té prou aigua. Així ho ha assegurat aquest dilluns el diputat del Partit Popular per Tarragona a Madrid, el deltebrenc Joan Bertomeu. I això, tot i que el ministre d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, digués en una entrevista publicada diumenge pel diari ABC que el govern del PP té previst promoure el consens entre les regions d’Espanya, per poder fer els transvasaments. En aquest sentit, Bertomeu ha garantit que el govern de Mariano Rajoy farà el pla de la conca de l’Ebre i fixarà el cabal mediambiental per al tram final del riu. Segons el diputat del Partit Popular, cal fer més embassaments i altres obres hidràuliques. Però Bertomeu ha deixat clar que el transvasament no es farà perquè actualment a la conca de l’Ebre no hi ha prou aigua.

Durant el seu pas per l’informatiu matinal Primera Columna, Bertomeu també ha rebutjat la possible arribada d’aigua del riu francès Roine. A banda, el diputat deltebrenc ha remarcat que el PP de Catalunya defensa el corredor del Mediterrani. De fet, ha garantit que l’opció prioritària del president del govern, Mariano Rajoy, és el corredor del Mediterrani, tot i que la ministra de Foment, Ana Pastor, presentés fa unes setmanes l’aposta del govern de l’Estat pel corredor Central.

A banda, Bertomeu ha assenyalat que la reforma laboral que ha aprovat el govern del PP és necessària, ja que les dues reformes anteriors del PSOE no van funcionar, sinó que encara es va incrementar el nombre d’aturats. En aquesta línia, el diputat ha lamentat que ni els socialistes ni els sindicats hagen respectat els 100 dies de gràcia que tradicionalment es dóna a tot nou govern. De fet, Bertomeu ha assenyalat que els sindicats i el PSOE són “la mateixa cosa”, i que les mobilitzacions en contra de la reforma laboral estan instigades per la manipulació dels socialistes. Bertomeu també ha afirmat que seria un error que els sindicats arribessin a convocar la vaga general a l’Estat espanyol, molt possiblement el proper 29 de febrer.

4 comentaris:

  1. Resumint, que no hi haura transvasament mentre no hi ha aigua ni diners. Pero quan torna a haver-n'hi, que ???

    ResponElimina
    Respostes
    1. Al pas que anem, no quedaran humans al planeta.

      Elimina
    2. Tens raó Desgarbellat, a n'este pas les antenes de telefonia mòbil ens faran més curta la esperança de vida, tal com reconeix el director de la Fundación Salud Geoambiental a n'aquest video:
      http://vimeo.com/38026532

      Elimina
  2. L'imortancia de transvassament no és si hi ha aigua o no. El que importa és dissenyar una obra faraonica, on ens puguem embutxacar(pesumtament) el diner públic. Sembla mentida que no ho sapigueu!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta