5 de març del 2012

Tortosa amplia la zona blava i activa els parquímetres de Ferreries a les tardes


Un any després de l'entrada en vigor del nou contracte d'explotació de la zona blava amb l'empresa concessionària Quatuor, l'Ajuntament de Tortosa ha començat a senyalitzar les places d'aparcament que passaran a ser de pagament. En concret, la zona blava de Tortosa s'amplia en 235 places, que suposaran un total de 746 aparcaments de rotació, amb tarificació horària. Segons l'Ajuntament, els nous parquímetres ja han arribat i començaran a instal·lar-se aquesta mateixa setmana, perquè la nova zona blava comence a funcionar a partir de la setmana que ve.  Però, al mateix temps, hi haurà algunes novetats: en primer lloc, s'allargarà el temps de zona blava al barri de Ferreries durant tota la tarda, ja que fins ara només funcionava fins a les dues del migdia, i els parquímetres també es tancaven els dissabtes, després d'un acord històric amb les associacions de comerciants i de veïns del barri. L'altra novetat és que s'establirà una tarifa exprés a la zona del mercat, per facilitar la càrrega i descàrrega.

Com ja es va anunciar fa més d'un any, la zona blava de Tortosa s'amplia en un tram de l'avinguda de la Generalitat, entre el pont del tren i el carrer Lamote de Grignon, a l'alçada de la plaça del Carrilet. També esdevenen zona de pagament tot el carrer Rosselló, la Ronda Docs entre els carrers Marquès de Bellet i Generalitat, i també l'avinguda de Lleida. És a dir, hi haurà 13 noves places de zona blava al passeig de les Bicicletes, a la zona del pont del tren en sentit sud. Finalment, també hi haurà zona blava a a la Ronda Reus, entre el carrer Màrtirs de 1640 fins al carrer Poeta Vicenç Garcia, just al davant de l'estació de trens de Tortosa. De fet, mentre dure la senyalització, els estacionaments en totes aquestes zones continuaran sent gratuïts.

El preu de l'estacionament es manté en 75 cèntims d'euros per cada hora. L'empresa concessionària és Quatuor, el mateix grups de constructores que construiran el pàrquing de la plaça Joaquim Bau, el nou complex d'agües de l'estadi municipal, i el pàrquing subterrani de la plaça Mossèn Sol, al barri del Rastre. D'altra banda, l'Ajuntament justifica l'ampliació dels horaris de la zona blava del barri de Ferreries per la posada en funcionament de diversos aparcaments dissuasoris a la zona: al sector de Ferreries-Nord, davant de l'institut Joaquim Bau i en uns terrenys del carrer Elcano, davant de l'antiga comissaria dels Mossos d'Esquadra.

D'altra banda, quant a la tarifa exprés de la zona del mercat municipal, afectarà una dotzena de places de l'avinguda Felip Pedrell. Així, es mantindrà el preu, però s'escurçarà el temps màxim d'estacionament per poder tenir en cotxe aparcat sense renovació del tiquet, una mesura que reclamaven alguns venedors del mercat per evitar l'ocupació excessiva de la zona blava, cosa que impedia la rotació.

7 comentaris:

  1. Bravo!! qui paga sant Pere Canta!
    Mecason l'olla pagar,pagar i pagar. Per cert hi ha llocs que ho han pintat en blau on hi havien passos de peatons o zones "zebrejades" on es suposa q abans no es podia apracar ara si pq és zona blava.

    ResponElimina
  2. No sé si ve a compte, pero em pregunto per que, quan han re-organitzat els contenidors de basura/reciclar a la placeta del C/R.Molas, costat del CAP Temple, els han recolocat d'una manera que ara ocupen el doble de llocs d'aparcament (gratis) com abans ?
    Igual amb els contenidors de la Rambla Arago (costat de la passarel·la) que ara ocupen llocs de aparcament perpendicular, quan abans ocupaven espais d'aparcar en paral·lel - o sigui, ara també hi ha menys llocs gratis.

    ResponElimina
  3. Me fa gracia lo de la tarifa exprés del mercat. Per a evitar la ocupació excessiva diuen..però si son els mateixos venedors del mercat los que ocupen tots los llocs !!! Com volen que la gent vagi al mercat si ells son els primers d'ocupar els llocs..que vaigen a aparcar al parque !!.

    I un altra cosa, que sapigue Guillamet que no pot deixar mig matí lo camió entrevessat ocupant 3-4 aparcaments fins que a ell li semble..

    ResponElimina
  4. I perque no fiquen com a molts llocs que els primers 15 o 30 minuts siguen gratuits i a partir d'aquí es paga???

    ResponElimina
  5. Cason ronda! Ara ens haurem de posar el cotxe a la butxaca. Per cert senyors de la zona blava, vos dono la genial idea de pinta també la zona d' Ofi Complet, ja serà l'hòstia. Si em permeteu ho batejarem amb el nom de LA PESTE BLAVA

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta