12 d’abril del 2012

Joan Maria Roig, nou gerent de les empreses públiques i consorcis sanitaris de Catalunya



L'exalcalde d'Amposta i ja exsenador de CiU, Joan Maria Roig, serà el nou gerent de les empreses públiques i consorcis de Catalunya adscrits al Departament de Salut, les anomenades EPIC. En aquets sentit, entre les empreses públiques vinculades a CatSalut hi ha l'Institut de Diagnòstic per la Imatge, el Sistema d'Emergències Mèdiques, l'Institut Català d'Oncologia o el Banc de Sang i Teixits, mentre que entre els consorcis sanitaris hi ha alguns tan importants com el Consorci Sanitari de Barcelona, el Consorci Hospitalari de vic o el Consorci Sanitaridel Maresme. Durant una entrevista a l'informatiu matinal Primera Columna, de Canal 21 Ebre, Roig ha explicat que la seua funció serà "ordenar, dinamitzar, millorar i potenciar" el conglomerat d'empreses públiques i consorcis, participats per la Generalitat, que presten serveis sanitaris arreu del país.

En aquest sentit, el nou gerent de les empreses públiques i consorcis sanitaris de Catalunya també ha remarcat que si el país vol preservar el seu model de sanitat, en l'actual context econòmic, cal racionalitzar el sistema, buscar sinergies i mecanismes de millora de la gestió, sense posar en risc el caràcter públic i universal de l'atenció sanitària de qualitat.

Finalment, Roig ha valorat positivament que el govern de l'Estat ara estiga plantejant el copagament d'alguns serveis sanitaris per garantir el seu finançament, en funció de la renda dels ciutadans. Un copagament que també ha de permetre la racinoalització del consum de fàrmacs, i que el govern català ja fa temps que està plantejant.


1 comentari:

  1. Estaria bé que ens expliqués com és que tots els negocis relacionats amb la sanitat catalana van a parar a mans del senyor Ramon Bago.

    També com és possible que a la Catalunya de les retallades, el Sr. Josep Prat compatibilitzés la presidència de l'ICS amb la direcció general d'Innova.

    Estem davant d'un corrupte més per a la nostra sanitat? Si no és així que done resposta a les preguntes precedents.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta