23 d’abril del 2012

'La Vida Tortosina', l'últim de Francesca Aliern i 'Del bon humor tortosí' triomfen a Sant Jordi

'La Vida Tortosina', l’obra en dos volums del dissenyador Quimo Panisello, ha estat el gran èxit d’aquesta diada de Sant Jordi a les Terres de l’Ebre. Com a mínim, ha estat el llibre més sol·licitat a les llibreries de Tortosa. De fet, feia mesos que hi havia llistes d’espera per a la reedició del primer volum de 'La Vida Tortosina', que s’havia esgotat durant les passades festes de Nadal, i per això la segona part també era una de les novetats editorials més esperades a la capital del Baix Ebre. Però a Tortosa també han tingut molt d’èxit la darrera novel·la de la xertolina Francesca Aliern, titulada 'La senyora Avinyó', o l’obra 'Del bon humor tortosí', el llibre fins ara inèdit del folklorista Joan Moreira. Precisament, el 25 per cent de les vendes d’aquest volum es destinaran al menjador social que Càritas té als Josepets, a l’antic col·legi Sant Josep. D’altra banda, fora de l’àmbit estrictament territorial, també han estat molt venuts 'Jo confesso', de Jaume Cabré, i el llibre de ficció que ha estat el més venut a Catalunya: 'L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra', de l’escriptor suec Jonas Jonasson. A Tortosa, la majoria de les paradetes de llibres i de roses s'han concentrar a la zona de vianants del carrer Sant Blai i al carrer Cervantes, però també hi havia altes paradetes al barri de Ferreries, a Remolins i al Temple.

La setmana passada, Quimo Panisello va visitar el plató de Primera Columna per presentar el segon volum de 'La Vida Tortosina'. Panisello va participar en una tertúlia amb l'escriptor Jesús M. Tibau, que aquest Sant Jordi ha presentat el dietari 'Molles per no perdre'm'.

 

1 comentari:

  1. I dels llibres pels mes petits, se sap algo? Qui ha guanyat, Geronimo o Mortadel·lo?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta