3 d’abril del 2012

L'empresa citrícola Mercocamara presenta preconcurs de creditors

La direcció de Mercocamara, la segona empresa citrícola més important de les Terres de l'Ebre, amb seu a Amposta, ha presentat al jutjat mercantil de Tarragona un preconcurs de creditors, a causa de la falta de liquiditat. En declaracions a Catalunya Ràdio, el director de l'empresa, Antonio López, ha apuntat avui com a principals causes de la situació "la disminució del circulant de cara als bancs", una campanya de cítrics "molt dolenta, amb preus molt baixos" i "no haver rebut l'IVA de juliol, octubre, novembre, desembre, gener i febrer, pendent de cobrar ". "Hem arribat a un moment de molta preocupació", ha afegit el màxim responsable de l'empresa, Antonio López. Amb el preconcurs, Mercocamara espera reduir la "pressió" que exerceixen els bancs sobre l'empresa, ha López, que ha informat que el concurs es va presentar el passat divendres dia 30 de març.

"Tindrem quatre mesos per negociar i buscar la sortida econòmica millor per a tothom", ha explicat López, en referència al termini legal que obre el preconcurs abans d'arribar al concurs de creditors.

En puntes de campanya, Mercocamara pot tenir 800 treballadors directes de camp i magatzems. L'empresa disposa d'una cartera d'entre 350 i 400 agricultors que serveixen les seues collites a Mercocamara. Però molts d'ells encara no han cobrat per la collita d'aquest any, segons ha reconegut López.

Ladirectiva ja s'ha reunit amb el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, amb l'objectiu d'ajudar a que l'empresa cobri el milió d'euros en concepte d'IVA i "buscar alguna forma de finançament alternativa als banc".
Especialitzat en la gamma estàndard de cítrics, el grup Mercocamara, fundat el 1961, destina un 85% de la seua producció a l'exportació i la majoria del seu producte és venut a les grans superfícies (Aldi, Lidl, Carrefour o Walmart són alguns dels seus clients). Europa concentra el 85% de les exportacions, però els cítrics de Mercocamara també arriben als Estats Units i Canadà (entre un 5 i 10%), i en menor mesura als Emirats Àrabs o Kuwait.

D'altra banda, l'any passat, el grup Mercocamara va arribar a un acord amb la sevillana Surfruit per a la gestió dels seus magatzems a Tocina-Los Rosales (Sevilla), que va permetre a l'empresa d'Amposta accedir a una producció de 50 milions de quilos de cítrics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta