9 d’abril del 2012

Rasquera es pronuncia sobre el pla anticrisi i la plantació de marihuana



A les nou del matí d'aquest dimarts, 10 d'abril, ha d'obrir el col·legi electoral del centre cívic de Rasquera, amb motiu de la consulta popular vinculant sobre el pla municipal anticrisi i la plantació de marihuana que promou l’Associació Barcelonina Cannàbica d’Autoconsum, d’acord amb l’Ajuntament. Els veïns i les veïnes de Rasquera tindran dotze hores, fins a les nou del vespre, per participar en aquesta consulta amb què l’equip de govern de Bernat Pellisa pretén aconseguir l’aval popular al projecte. Segons Pellisa, és la única sortida que tenen per poder eixugar el deute d’1,3 milions d’euros que té l’Ajuntament, i per ajudar el poble a a sortir de la crisi.

La mesa electoral està formada per la secretària i dos empleats municipals, i els grups polítics de l’Ajuntament han pogut designar dos interventors per controlar tot el procés. De la mateixa manera, les entitats del poble també han estat convidades a participar en el dispositiu de la consulta popular vinculant. En aquest sentit, cal recorar que tant l’alcalde, Bernat Pellisa, com els regidors del govern municipal van anunciar que dimitirien en bloc si el pla anticrisi no rep un suport de més del 75 per cent en la consulta popular d’aquest dimarts. Per tant, la consulta ha de servir per ratificar o per invalidar l’acord del ple del 29 de febrer, quan l’Ajuntament va aprovar la signatura d’un conveni amb l’associació procànnabis, amb els vots a favor del grup d'Esquerra-AM -després Pellisa es va donar de baixa com a militant d'ERC, per no polititzar el procés- i els vots en contra del grup de CiU.

Precisament, l’alcalde de Rasquera ha volgut sortir al pas de les acusacions de manipulació del veïnat i de crítiques a la falta de transparència del procés que havia fet el portaveu convergent, Bernat Farnós. A més, Pellisa va negar en declaracions a Canal 21 Ebre que durant les últimes setmanes s’hagen produït empadronaments massius. L’alcalde de Rasquera va desmentir qualsevol manipulació del cens electoral, ja que el passat 1 d’abril el padró era de 940 veïns, només set veïns més que el 29 de febrer d’enguany, que és quan va aprovar-se el pla anticrisi que inclou el projecte de la plantació de marihuana. De fet, el 31 de gener d’enguany encara hi havia un veí més, a Rasquera: 934 persones empadronades. En la consulta d’aquest dimarts, el vot també s’ha pogut delegar, entre els dies 5 i 7 d’abril. La jutgessa de pau ha estat l’encarregada de custodiar els vots delegats fins al dia d’avui, jornada de la votació.





Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta