30 de maig del 2012

Convoquen una manifestació unitària contra les retallades i pels serveis públics, el 6 de juny a Tortosa

Tancada en dos instituts de Tortosa i en el campus Terres de l'Ebre de la URV, per rebutjar l'increment de les taxes universitàries i els ajustos en educació ·

Plataformes ciutadanes, el moviment Acampada Tortosa 15-M, els sindicats i les juntes de personal d’Ensenyament i de Sanitat, a més d'altres entitats socials del territori han decidit unir esforços i convocar una manifestació unitària a Tortosa el proper 6 de juny, en contra de les retallades i en defensa dels serveis públics. De fet, el 6 de juny farà tot just un any de la primera concentració en contra de les retallades algunes d’aquestes entitats van fer a la plaça de l’Ajuntament de Tortosa (plaça d'Espanya). Un any després, els convocants fan una crida a la ciutadania de les Terres de l’Ebre perquè participen en aquesta protesta, que esperen siga "multitudinària".

"Les Terres de l’Ebre es veuen doblement afectades per aquestes retallades en serveis públics, perquè d’una banda no tenim tanta oferta privada i, de l'altra, perquè estem allunyats de les grans ciutats i en conseqüència el servei públic és l’única opció que té el ciutadà", ha recordat Marc March, responsable d’Ensenyament del sindicat CCOO a les Terres de l’Ebre. La manifestació arrancarà a les 19.30 hores des de la plaça de l’Estadi i arribarà fins a la plaça del Mercat de Tortosa (plaça de Barcelona), amb el lema Serveis Públics Sí, Retallades No!

Per la seua banda, el Consell d’Estudiants de la URV ha anunciat també una tancada al Campus de les Terres de l’Ebre, també a Tortosa, per protestar contra l’augment de les taxes i les retallades en Educació. La tancada començarà aquest dimecres a les vuit de la tarda, i es mantindrà durant 24 hores. De fet, la tancada dels estudiants universitaris se suma a les que també han decidit realitzar els claustres de dos dels instituts de Tortosa, l'institut Cristòfol Despuig i l'institut de l'Ebre. "Començarem fent una assemblea a les vuit de la tarda per anunciar la mobilització del 6 de juny a tots els estudiants, i per decidir les nostres accions’, ha explicat Sheila Lleó, estudiant d’Infermeria. En aquesta línia, els estudiants han lamentat també que fruit de les retallades i l’augment de les taxes, alguns companys es plantegen deixar els estudis l’any vinent. "Amb aquesta pujada de taxes potser no podem acabar la carrera, perquè una matrícula de 2.500 euros sense una política de beques adequades no la podrem pagar", ha advertit la portaveu estudiantil.

La manifestació unitària del 6 de juny està convocada per la Plataforma per l'Ensenyament, Plataforma per la Salut, Junta de Personal d'Ensenyament, juntes i comitès de personal de la URV, junta de personal de l'Hospital Verge de la Cinta, Junta de personal de Primària, Casal Popular Panxampla, Acampada Tortosa, Consell d'estudiants de la URV, comitè d'empresa de l'Ajuntament de Tortosa i els sindicats CCOO, UGT, USOC, SEPC, USTEC, SATGE, ASPEC, CATAC i ANPE.

Imatge Junta de Personal Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta