6 de maig del 2012

El ressò mediàtic de la marihuana dispara l'interès per la fira de Rasquera

El municipi de Rasquera mira de recuperar la normalitat, però beneficiant-se del ressò que ha generat el pla anticrisi i el seu projecte de plantació de marihuana. Aquest diumenge, com cada primer diumenge de maig i des de fa 27 anys, Rasquera ha celebrat la fira ramadera i artesana amb la cabra blanca com a gran protagonista, una espècie en perill d'extinció que té gran part de la seua població a les muntanyes del poble. De fet, el pla anticrisi de Rasquera també parla de la necessitat de promocionar l’artesania local i la cabra blanca. Però el ressò aconseguit amb la marihuana ha servit perquè enguany la fira haja estat la més participativa que es recorda, amb 80 estands i més visitants que mai. A més, algunes associacions cannàbiques, com ara Airam o l'ABCDA, la promotora del projecte de Rasquera, han participat en la fira promocionant altres productes naturals. El regidor de Fires de Rasquera, Ramon Borràs, ha confirmat a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) que, gràcies al ressò que ha tingut el poble en els darrers mesos, la participació d'expositors i visitants a la fira ha crescut.


El silenci de Pellissa · Per la seua banda, l'alcalde de Rasquera, Bernat Pellissa, ha declinat fer declaracions malgrat que s'està esperant si  dimiteix, tal com va prometre si el poble no donava, amb almenys un 75%, el seu suport al projecte de plantació de marihuana. Pellissa manté el silenci des de fa un mes, des de la celebració de la consulta popular. Per altra banda, el projecte de la plantació de marihuana es troba aturat fins que no es pronunciï la Fiscalia de Tarragona, que va obrir diligències informatives i mentre es resol el contenciós que l'advocacia de l'estat espanyol va presentar contra l'acord del ple municipal que va donar el vist-i-plau a la signatura del conveni amb l'ABCDA.

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta