13 de juny del 2012

Artur Mas presidirà a Gandesa els 175 anys de l'atorgament del títol de ciutat 'molt lleial i heroica'

El president de la Generalitat, Artur Mas, serà l’encarregat de presidir aquest dissabte, 16 de juny, els actes de commemoració del 175 aniversari de l’atorgament del títol de ciutat molt lleial i heroica a Gandesa. Una celebració en què es presentarà una maqueta del nucli antic de la capital de la Terra Alta. I és que durant la Primera Guerra Carlina, Gandesa va arribar a patir fins a set setges per part de les tropes del general Cabrera, que es va desesperar davant de la resistència de la població. De fet, el govern liberal de Madrid es va meravellar tant de l'heroïcitat de la vila, que en premi al seu esforç va rebre el títol de ciutat molt lleial i heroica.

Els actes per commemorar aquests fets es faran a partir d’aquest dissabte, a partir de les onze del matí, amb la presència del president Mas, la visita al Salón de las Virtudes de la Casa dels Barons ded Purroy i una missa amb el bisbe de Tortosa, Xavier Salinas. A més, en acabar la presentació de la maqueta del nucli antic, es farà la lectura del conte Gandesa de vila a ciutat, a càrrec dels alumnes de l’escola Puig Cavaller de Gandesa. A banda, durant tot el cap de setmana, es podrà visitar la Casa dels Barons de Purroy i l’exposició de la maqueta del nucli històric de Gandesa, a Ca la Vila Vella. En aquest sentit, l’Ajuntament ha animat els gandesans a engalanar balcons i finestres amb senyeres i escuts de la ciutat.

Imatge CiU

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta