3 de juny del 2012

Centenars de persones reclamen a Tortosa i Barcelona la posada en llibertat d'Andreu Curto Baiges


Les mostres de suport i de solidaritat amb el jove tortosí Andreu Curto Baiges han continuat durant tot el cap de setmana, tant a la capital del Baix Ebre com a Barcelona. Curto va ser detingut i empresonat dimecres passat al barri barceloní de Sants, arran de la seua presumpta participació en els aldarulls de la vaga general del 29 de març passat. Així, unes 200 persones van respondre divendres al vespre a la crida del Casal Popular Panxampla i van concentrar-se a la cèntrica plaça de l'Àngel de Tortosa, per solidaritzar-se amb Andreu Curto Baiges i reclamar la seua posada en llibertat. De la mateixa manera, també es van solidaritzar amb "Rubén i la resta de persones represaliades als Països Catalans des del 29 de març".

Les persones concentrades van denunciar el "doble raser" de la justícia i la utilització dels recursos policials i judicials per "perseguir i castigar desproporcionadament aquelles persones que lluiten contra les retallades mentre, en canvi, els banquers i els polítics corruptes són absolts i indultats, mantenint així els seus privilegis".




A banda, aquest diumenge al migdia hi ha hagut una manifestació al barri de Sants de Barcelona, per solidaritzar-se amb Andreu Curto Baiges i amb les altres persones detingudes durant aquesta setmana arran dels fets del 29 de març. Centenars de persones s'han manifestat amb el lema 'Ni retallades ni repressió' durant més de dues hores pels carrers del barri de Sants tot demanant la llibertat immediata d'Andreu i de Rubén, així com la retirada de tots els càrrecs a les més de 100 persones amb procediments judicials oberts pels fets de la vaga general. La marxa ha partit passades les dotze del migdia de la plaça Joan Peiró i ha ocupat els quatre carrils de la carretera de Sants. Durant la manifestació, uns activistes han empaperat la seu de Convergència Democràtica de Catalunya. A més, durant els propers dies i setmanes, l'Assemblea del Barri de Sants farà públiques les adhesions que està rebent el manifest per la llibertat dels dos joves [veure vídeo]. De moment, el manifest de suport als encausats ja ha estat secundat per associacions de veïns, centres socials autogestionats, cooperatives de treball i consum, casals independentistes i ateneus llibertaris, equipaments culturals, entitats educatives, mitjans de comunicació, organitzacions polítiques i assemblees populars.

Per la seua banda, el Casal Popular Panxampla i l'assemblea de Maulets de les Terres de l'Ebre han convocat entitats i persones a títol individual a participar en una campanya que continuarà en els propers mesos. Així, aquest diluns, a partir de les 20.00 hores i al local del Casal Popular Panxampla, s'exposaran les accions que es duran a terme d'ara en endavant, amb l'objectiu d'aconseguir la posada en llibertat d'Andreu Curto Baiges.

Imatge Casal Popular Panxampla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta