6 de juny del 2012

Tortosa promociona una vintena de locals per atraure el comerç al nucli antic

L'Ajuntament de Tortosa i l'Associació de Comerciants del Nucli Antic han tirat endavant una sèrie de propostes destinades a promocionar el barri per dinamitzar-lo comercialment. Les activitats es faran durant tot aquest mes de juny i combinaran gastronomia, cultura, turisme i comerç. Així, a banda de donar a conèixer entre la població els negocis que han obert portes darrerament al nucli històric, i d'ensenyar els resultats de la rehabilitació integral de carrers i places, així com de restauració de façanes d'edificis, també es vol despertar l'interès d'emprenedors que vulguen posar el seu negoci al barri. Per aquest motiu, el proper dissabte 30 de juny es farà una jornada de portes obertes dels locals comercials desocupats que hi ha actualment al centre històric de Tortosa, i que són una vintena en total.

Però les propostes s'enceten el proper cap de setmana amb "Sabors del Nucli Antic", una iniciativa dels establiments de restauració consistent en una degustació de pintxos i begudes a preus reduïts. La promoció inclou regals d'ampolles de vi i el sorteig d'un sopar. Aquesta activitat tindrà continuïtat el cap de setmana següent, amb l'afegit d'un maridatge de gintònics, que es farà dissabte 16 de juny a la nit, a la plaça de la Cinta. I, finalment, dissabte 30 de juny, es farà la jornada de portes obertes de locals comercials. En aquest sentit, els propietaris d'uns 20 locals han posat a disposició de l'Ajuntament aquests espais perquè la gent que ho vulgui pugui visitar-los durant el matí d'aquest dissabte, en horari de 10 a 14 hores. Sota el lema "Vols muntar un negoci? Et donem la clau!", l'Ajuntament de Tortosa pretén captar l'atenció d'artesans, empresaris i emprenedors i oferir-los la possibilitat de muntar el seu negoci al nucli antic. "Es tracta de posar en contacte oferta i demanda", ha precisat el regidor de Promoció de la Ciutat, Emili Lehmann, qui ha remarcat que la majoria de locals són de propietaris particulars.

D'altra banda, per part de l'Associació de Comerciants del Nucli Antic, Joan Iniesta ha apuntat que en aquestes jornades es vol unir patrimoni, turisme i comerç, en tant que actius del barri. I David Jarque, del col·lectiu de restauradors de la mateixa associació, ha explicat que la idea de "Sabors del Nucli Antic" sorgeix "perquè ens adonem que molta gent encara no sap que hi ha bars i restaurants al barri".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta