5 de juliol del 2012

L'alcalde d'Amposta respon el PSC que les mensualitats pel centre de rehabilitació són per adquirir el local

L’alcalde d’Amposta, el convergent Manel Ferré, ha volgut "aclarir i corregir" algunes de les declaracions que els darrers dies ha fet el portaveu del PSC, Antoni Espanya, qui ha acusat el govern municipal de CiU de pagar un “lloguer immoral” per l’edifici on està ubicat actualment el Centre de Rehabilitació i l’espai de Logopèdia de l’Hospital Comarcal del Montsià. [Podeu llegir aquí l'article d'opinió del portaveu del PSC]. En concret, Ferré ha afirmat que “per ignorància o per mala fe”, Espanya no dóna tota la informació. Així, Ferré ha puntualitzat que al novembre de 2008, i quan el portaveu socialista era membre del consell d’administració de l’Hospital, Espanya va estar d’acord amb el projecte d’externalitzar físicament el servei de rehabilitació i logopèdia, per alliberar espai dins de l’edifici de l’hospital on havia d'ubicar-se un nou servei de laboratori i noves consultes per al CAP II. Amb aquesta nova distribució, segons l'alcalde d'Amposta, l’hospital disposaria d’espais de reserva per al projecte final del centre hospitalaria.

“Jo també estaria d’acord amb l’afirmació de que és immoral pagar 15.000 euros per un local de 500 metres quadrats”, ha assegurat l’alcalde, “però el que no diu el portaveu del PSC és que no és un local de 500 metres quadrats sinó de 1.061 metres quadrats, i que els 15.000 euros al mes no és un simple lloguer, sinó una compra ajornada de tot el local, com qualsevol família que compra un pis i cada mes paga una part de la hipoteca”. D’aquesta manera, Ferré ha assenyalat que amb les mensualitats de 15.000 euros s’està adquirint, en realitat, un edifici que en vuit anys serà propietat de l’Hospital Comarcal, i que així incrementarà el seu patrimoni.

D’altra banda, Ferré ha destacat que l’actual propietari del local va assumir integrament el cost de l’obra civil de compartimentació, dotació de serveis i climatització de l’espai. A més, l’arquitecte que va realitzar l'any 2010 la taxació del lloguer del local va fer constar en el seu informe que la quantitat més neutra que es podia pagar per un lloguer amb opció a compra d’aquestes característiques era encara més alt que el que s’està pagant actualment. Per tant, l’alcalde ha lamentat aquestes declaracions del PSC efectuades “sense preocupar-se de quina és la veritat, o sense adonar-se que pot acabar afectant a la imatge de l’Hospital Comarcal en un escenari molt complicat, quan els professionals que hi treballen han vist afectats els seus salaris i, a més, han incrementat la productivitat”. Ferré ha volgut posar així punt i final a una polèmica “estèril” amb el PSC, i s’ha ofert a fer a Espanya tots els aclariments necessaris, “per evitar aquestes situacions que provoca habitualment amb les seues declaracions”.

1 comentari:

  1. I això costa una setmana contestar-ho ?
    De totes maneres, 15.000x12x8=1.110.000 € x 166.386=184.688.460 ptas.
    És digui lloguer, amortització prèvia, o "compra ajornada" cal adquirir un local en este preu, estes dimensions i esta sui géneris formula ?
    Per cert, que passaria amb els 700.000 euros ja pagats si l'ajuntament no pogués continuar fent front a este "lloguer" ?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta