17 de setembre del 2012

Alginet (PSC): ‘Ni Rubalcaba ni el PSOE tenen un discurs federal’



DELTEBRE (Baix Ebre).- El regidor del PSC de Deltebre, Joan Alginet, s’ha mostrat aquest dilluns molt crític amb la direcció del partit, per la reacció de la cúpula abans i després de la manifestació independentista de Barcelona. Alginet, que sí que va participar a la manifestació de la Diada a títol personal amb d’altres càrrecs i militants del PSC, considera que va ser un error que el seu partit no acudís oficialment a la crida de l’Assemblea Nacional Catalana, encara que el lema de la manifestació –Catalunya, nou estat d’Europa- no fos compartit per la direcció. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Alginet ha afirmat que el PSC hauria d’haver estat al carrer manifestant-se, al costat del poble de Catalunya, per reclamar un altre marc de relacions amb Espanya.

De la mateixa manera, Alginet ha assenyalat que el PSC ha de tenir un perfil propi. En aquest sentit, el regidor de Deltebre ha coincidit amb Pere Navarro que el PSC no és un partit independentista, però ha remarcat que tampoc s’explica prou el seu projecte federalista. De fet, ha recordat que els socialistes han fet pocs gestos en favor del federalisme quan han governat a Espanya, i ha lamentat que ni Alfredo Pérez Rubalcaba ni el PSOE tinguen un discurs federalista, com sí que tenen alguns dirigents catalans.

Joan Alginet ha afirmat que el temps canvien, i que els partits també han de canviar al mateix ritme que la societat. Segons el regidor de Deltebre, cada vegada hi ha més militants i càrrecs del PSC que aposten pel dret a decidir, i això no es pot ignorar. Amb tot, Alginet ha remarcat que això no vol dir que puga haver-hi una escissió al PSC, ja que també a CiU hi ha gent que aposta pel dret a decidir, i d’altres que s’hi oposen a la independència de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta