30 de setembre del 2012

Controls dels Mossos a la Terra Alta, durant el Gran Premi d'Aragó a Alcanyís


GANDESA (Terra Alta).- Milers d'aficionats al motociclisme s'han donat cita aquest cap de setmana a Alcanyís, amb motiu del Gran Premi de l'Aragó, que s'ha celebrat al circuit de Motorland. Davant la gran afluència de motocicletes i amb l'objectiu de prevenir accidents, els Mossos d'Esquadra han activat el dispositiu 'Premod' a les Terres de l'Ebre, en vies com la N-420 a Gandesa, la C-44 i la C-43. La policia ha portat a terme des de divendres diversos controls de velocitat i de potència, amb uns nivells d'incidència baixos, segons el cap regional de l'àrea de transit a les Terres de l'Ebre, Sergi Saladié. Els Mossos han incrementat la seua presència a les carreteres i també han activat un helicòpter de trànsit.

Tot i que la pluja que ha caigut durant bona part del cap de setmana ha fet disminuir l'assistència d'aficionats enguany al Gran Premi de motociclisme, els més fidels no s'han volgut perdre aquesta cita esportiva. Aquest ha estat el tercer any que els Mossos d'Esquadra porten a terme controls a les principals carreteres del territori que connecten amb l'Aragó. Uns controls que s'acostumen a fer al llarg de l'estiu, coincidint amb l'arribada del bon temps, sobretot durant els caps de setmana.

El dispositiu 'Premod' té l'objectiu de detectar conduccions de risc, conscienciar els motoristes que han de complir les normes de circulació i prevenir accidents, segons ha detallat el responsable de trànsit dels Mossos d'Esquadra a l'Ebre. Sergi Saladié ha explicat que el dispositiu consisteix en incrementar la visibilitat de les patrulles policials, així com la instal·lació de controls de velocitat i de potència. Un helicòpter també ha vigilat des de l'aire possibles infraccions.

Una de les principals infraccions amb què es troba la policia és que, sovint, els conductors duen motocicletes amb més potència de la permesa segons el seu permís de conducció. Per tal d'evitar aquests fets, els Mossos han instal·lat un control de potència a l'entrada de Gandesa, on els agents han aturat els motociclistes, n'han comprovat la documentació i han realitzat les proves corresponents en aquells vehicles sospitosos.

Saladié ha reconegut que el nivell d'incidències ha estat baix durant tot el cap de setmana, tant pel que fa a l'accidentalitat com a les infraccions. Per exemple, entre les quatre i les cinc de la tarda d'aquest diumenge, només s'ha detectat un conductor que circulava amb una motocicleta amb més potència de la permesa. Això es deu, segons Saladié, al fet que aquests aficionats volen "gaudir" de les seues motocicletes i es comporten de manera "força cívica" a les carreteres.

"Ha estat un cap de setmana amb molta pluja, però tot i això hi ha hagut una elevada afluència. Ve gent de totes les edats i de totes les nacionalitats, i també motos de tota mena, des d''scooters' fins a motos de gran cilindrada", ha explicat. Malgrat tot, algunes de les infraccions més habituals per part dels motoristes segueixen sent l'excés de velocitat i els avançaments en línia contínua.

Via ACN (Roger Segura)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta