27 de setembre del 2012

Crida sindical per seguir amb els ‘dimecres grocs’ als centres d'ensenyament de l'Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- La junta de personal docent de les Terres de l’Ebre ha fet una crida als mestres i professors del territori, perquè cada dimecres continuen mobilitzant-se i vestint samarretes de color groc, en contra de les retallades en ensenyament i a favor d’una educació pública i de qualitat. Durant una tertúlia a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, el president de la junta de personal i el representant de Comissions Obreres, José Carlos Pobles i Marc March, han denunciat les pressions i coaccions que haurien rebut els directors d’alguns centres, perquè els mestres i professors deixen de vestir-se amb samarretes grogues com a forma de protesta. De fet, March ha afirmat que el clima de diàleg amb el Departament d’Ensenyament s’està enrarint encara més, ja que aquestes suposades pressions són inacceptables. En aquest sentit, la junta de personal ja s’ha reunit amb el director dels serveis territorials d’Ensenyament i amb la cap d’inspecció, per anunciar-los que no acceptaran aquestes pressions, i que seguiran mobilitzant-se.

De fet, el representant de Comissions Obreres a la junta de personal docent de les Terres de l’Ebre ha afirmat que tenen l’objectiu d’estendre els ‘dimecres grocs’ al conjunt de la comunitat educativa. Així, la intenció és implicar també en les mobilitzacions tant els alumnes dels centres com les associacions de mares i pares.

D’altra banda, els representants sindicals han assenyalat que aquest ha estat un dels pitjors inicis de curs dels darrers anys, per a l’ensenyament públic. El portaveu de Comissions Obreres ha afirmat que hi ha hagut un increment en el nombre d’alumnes, sobretot en l’ESO, als batxillerats i als cicles formatius. Al mateix temps, hi ha hagut una baixada del nombre de professors, s’han augmentat les ràtios d’alumnes, i les baixes no es cobriran fins al cap de 15 dies. A banda, el president de la junta de personal docent, José Carlos Pobes, ha recordat que als ajustos aplicats per la Generalitat s’han sumat les retallades aplicades pel govern de l’Estat.

En la mateixa entrevista, tant March com Pobes han rebutjat algunes de les mesures que ja s’han conegut de la reforma educativa que està impulsant el govern de l’Estat, a través del ministre d’Educació, José Ignacio Wert. Els representants de la junta de personal docent han afirmat que en realitat es tracta d’una contrareforma, amb una forta càrrega ideològica i retrògrada. Segons han dit, el govern del Partit Popular vol imposar un model d’ensenyament recentralitzat que recorda els temps del franquisme, en què es recuperen les revàlides i es podran separar els alumnes per motiu de sexe en alguns col·legis privats religiosos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta