6 de setembre del 2012

Decomissen 53 exemplars de polla d'aigua caçats il·legalment al delta de l'Ebre

DELTEBRE (Baix Ebre).- Agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil de Tortosa han requisat aquest dimecres 53 polles d'aigua ('Gallinula chloropus) caçades il·legalment al terme municipal de Deltebre. La patrulla va imposar també diverses denúncies per caçar en època de veda, sense autorització a l'àrea privada de caça i sense llicència als caçadors. Aquesta espècie d'au aquàtica es fa especialment visible en l'actual moment de la sega de l'arròs al delta de l'Ebre, ja que acudeixen als camps a alimentar-se de les restes de la recol·lecció. Un període que és aprofitat per a la seva caça furtiva i durant el qual el Seprona intensifica la vigilància als arrossars. 

Segons la Guàrdia Civil, aquest tipus d'actuacions pretenen pal·liar també el possible malestar dels agricultors que seguen l'arròs en relació amb aquesta pràctica, atesa la perillositat que suposa la caça d'aquesta espècie, que tot i considerar-se cinegètica, es troba en veda fins a mitjans del mes d'octubre. Les 53 aus decomissades pels agents van ser lliurades posteriorment a un centre benèfic.

Imatge Guàrdia Civil

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta