4 de setembre del 2012

El flixenc Xavier Sabaté s'estrena com a president del grup parlamentari del PSC

BARCELONA (Barcelonès).- El flixenc Xavier Sabaté ha fet aquest dimarts la seua primera compareixença pública com a president del grup parlamentari del PSC, tot prometent una nova etapa per als socialistes. Així, Sabaté ha vaticinat que el PSC serà a partir d'ara el partit de "l'oposició clara, contundent i útil". A més, el president del grup ha assegurat que els canvis impulsats pel partit no responen a viratges ideològics, i que no hi haurà diferències en quan al caràcter catalanista o d'esquerres del PSC. Sabaté també ha afirmat que, tot i haver-se mostrat molest pels moviments, l'històric Higini Clotas no renunciarà a l'acta de diputat, i acatarà haver de deixar la Mesa del Parlament.

El fins ara portaveu adjunt tercer del grup socialista al Parlament, Xavier Sabaté, s'ha estrenat aquest dimarts a la tarda ja com a nou president del grup del PSC. A falta del tràmit formal, Sabaté ja fa les funcions de cap de l'oposició. I aquest dimarts, després de la reunió on els diputats socialistes han avalat els canvis impulsats per Pere Navarro, Sabaté ja ha comparegut en una roda de premsa com a president del grup. Gran part de la seua intervenció ha estat per valorar la reunió dels socialistes del matí.

Sabaté ha definit la nova època com l'etapa de la "voluntat de ser l'alternativa" al govern de CiU. Molt en la línia del discurs del primer secretari del PSC, Pere Navarro, Sabaté ha promès que el grup exercirà "una oposició clara, contundent i útil per sortir de la crisi". El socialista ha aprofitat per criticar ja a l'executiu català, a qui ha acusat d'haver "aconseguit que el país estigui pitjor, de no resoldre els problemes socials, de retallar, i de fer que els famílies estiguin angoixades pel curs escolar". En aquesta nova etapa, però, Sabaté ha explicat que no hi haurà viratges ideològics importants. "Jo m'he definit sempre com una persona profundament d'esquerres i profundament catalanista", ha dit, tot assegurant que ell no veu "que hi hagi d'haver interpretacions que condueixin a dir que la nova és una direcció més o menys catalanista o més o menys d'esquerres".

Per últim, i davant el malestar mostrat pel fins ara vicepresident segon de la Mesa del Parlament, Higini Clotas, en conèixer que el PSC li demana que renunciï al seu càrrec en favor de Joaquim Nadal, Sabaté ha negat que l'episodi puga acabar malament. Tot i admetre que Clotas pot "estar dolgut", el socialista ha descartat que puga deixar l'acta de diputat o bé allunyar-se del PSC.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta