18 de setembre del 2012

El PSC de Tortosa reclama que s’accelerin les obres de l’eix de l’Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- El portaveu del PSC a l’Ajuntament de Tortosa i a l’EMD de Jesús, Antoni Sabaté, ha celebrat aquest dimarts que la Generalitat haja optat per soterrar l’eix de l’Ebre al seu pas pel barri de Ferreries. Sabaté ha aprofitat el seu pas per l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre per felicitar els veïns de Jesús i la plataforma veïnal Salvem Lo Canalet, ja que després de gairebé set anys de mobilitzacions han aconseguit evitar el pas de la variant de la carretera C-12 per aquesta zona de xalets. Amb tot, el portaveu socialista ha assenyalat que ara el PSC exigirà que es redacte el projecte constructiu ràpidament, que s’adjudiquen els treballs, i que comencen les obres. Sabaté també ha explicat que durant l’etapa del govern anterior, quan ell mateix era coordinador de Política Territorial i va haver de defensar el traçat de la variant que trinxava el Canalet, els tècnics de la Generalitat afirmaven que no hi havia cap altra solució. En aquest sentit, en diferents moments de l’entrevista, Sabaté s’ha mostrat molest amb el director general de Carreteres, Jordi Follia.

Sabaté ha fet notar que els criteris polítics han passat per damunt dels criteris tècnics, i que el desdoblament de l’eix de l’Ebre -amb el soterrament de la carretera a Ferreries- ja no té res a veure amb el concepte de variant que projectava l’anterior govern. D’altra banda, el portaveu del PSC ha volgut recordar que el cobriment de l’eix de l’Ebre va ser una proposta electoral del candidat del Partit Popular en les passades eleccions municipals, i que l’alcalde Ferran Bel va arribar a comparar la solució amb els viatges a la Lluna.

En la mateixa entrevista, Sabaté ha apuntat que confia que l’Agència Catalana de l’Aigua informe favorablement del projecte per soterrar l’eix de l’Ebre, ja que ara sempre que hi ha pluges fortes s’acaba tallant el trànsit per inundacions baix del pont de la via verda, davant de l’escola Ferreries. Segons el portaveu del PSC, el projecte constructiu es podria redactar abans de la primavera del 2013, i després ja no hi haurà excuses per poder començar les obres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta