26 de setembre del 2012

Els agents socioeconòmics i polítics de les Terres de l'Ebre coneixen de primera mà el projecte de Barcelona World

TORTOSA (Baix Ebre).- L'empresa promotora de macrocomplex turístic Barcelona World, Veremonte, ja està tancant preacords amb operadors internacionals que s'han interessat en el projecte després de fer-se públic. El conseller delegat de Veremonte, Xavier Adserà, ha destacat aquest dimecres a Tortosa la "bona receptivitat" que ha tingut la proposta en els mercats internacionals, "perquè serà únic a Europa". En un acte a l'hotel Corona, el Govern i l'empresa Veremonte han presentat el projecte davant d'un auditori de més de 150 persones dels sectors socioeconòmics i polítics de les Terres de l'Ebre. Des de la delegació del Govern s'ha iniciat un pla d'acció perquè el territori ebrenc també es puga beneficiar de la inversió.

Des que el 7 de setembre es va fer públic que Veremonte promovia un macrocomplex turístic al costat del parc temàtic PortAventura, entre Salou i Vila-seca, l'empresa ha iniciat un seguit de contactes per tot el món amb operadors internacionals interessats en el projecte. Com ha explicat Adserà, mentre es treballava en el projecte només es tenien sondejos de l'interès que podia suscitar la inversió, però en les darreres setmanes són molts els operadors que veuen amb bon ulls la iniciativa. "S'estan tancant preacords i assignant terrenys perquè els operadors puguin anar dissenyant els seus projectes", ha detallat.

De fet, Veremonte actuarà com a "motor tractor" de la inversió, de 4.700 milions d'euros, i n'assumirà directament el 20%. La resta es finançarà a través dels mateixos operadors que invertiran en el complex. El Barcelona World preveu la creació de sis centres d'oci, al costat de PortAventura, amb 12.000 places hoteleres, galeries comercials, teatres, i restaurants. També es preveu que hi haja casinos en els hotels. Adserà ha deixat clar que el projecte no preveu construir "sis parcs temàtics", sinó centres d'oci que complementen el parc temàtic que ja hi ha. "De parc temàtic en tenim un, que s'haurà d'anar ampliant, i estem treballant de la mà dels propietaris de PortAventura per fer un projecte conjunt", ha afegit.

Veremonte ha presentat el projecte, aquest dimecres, a més de 150 persones en un hotel de Tortosa. Entre aquestes, hi havia alcaldes, regidors, representants de partits polítics, però també empresaris -del sector de la construcció, del moble i turístics, entre altres-; així com representants sindicals. La promotora de la inversió ha donat els detalls del projecte al sector socioeconòmic i polític de les Terres de l'Ebre a petició de la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre, que ja ha dissenyat un pla d'acció perquè el territori es beneficie també del Barcelona World.

Tal com ha reconegut Adserà, el projecte pot suposar per les Terres de l'Ebre un "rellançament econòmic" a curt termini, durant la seva construcció, ja que l'empresa vol utilitzar tots els recursos locals que puga; però també durant el seu funcionament. "Tenir un motor econòmic com aquest a 40 minuts que necessitarà subministrament de serveis i menjar, de gent que treballi al complex però visqui a l'Ebre...", ha afegit. A més, Veremonte també ha deixat clar que el gran repte serà aconseguir que els turistes que vinguen -es xifra en 10 milions l'any- allarguen les seues estades. "En la mesura que els hi donem més coses a fer, s'hi quedaran més dies, i en el seu temps d'oci podran baixar al Delta de l'Ebre, igual que aniran a l'amfiteatre de Tarragona o a la Sagrada Família de Barcelona", ha assegurat.

Veremonte ha deixat clar que Barcelona World és ja "una realitat", i que d'aquí a un any i mig s'haurà enllestit tota la tramitació i es posarà la primera pedra, amb l'objectiu d'inaugurar-ho el 2016.

En la presentació a Tortosa, també hi ha participat el secretari de Territori i Mobilitat, Damià Calvet, que ha destacat el revulsiu que suposarà aquest projecte per accelerar infraestructures del territori. A més, Calvet ha reiterat el missatge que ja va donar el conseller Lluís Recoder, davant alguns dubtes sobre l'abastiment d'aigua al nou complex, deixant clar que "de l'Ebre no en sortirà ni una gota més d'aigua". Amb tot, el secretari de Territori sí que ha admès que es podria destinar part de la concessió d'aigua de l'Ebre que ja té el Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT).

Via ACN (Anna Mayor)

4 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Es millor tenir un “motor econòmic a 40 minuts” que tenir-lo a 45 minuts o no tenir-lo, però en el cas de licitar qualsevol obra ja partim amb desavantatge respecte dels operadors de rodalies.
    Quins son llavors els avantatges ?

    ResponElimina
  3. A 40' els que vagin per l'autopista.
    Per cert, que no en tenim de Delegat del Govern aquí ?

    ResponElimina
  4. De fa anys les colles del Delta van cap al nord. De fa anys les colles del nord venen al sud. En tot cas n'hi han moltes més al nord que al sud de la província.
    Son faves contades.
    "La reserva" continuarem sent la reserva. Més val acostumar-se a la idea i treballar en lo que lo tema local pugue donar.
    Qui embolique castells a l'aire, que s'ho faci sol.
    Delegat, Ximo? Un element a les ordres de la "Casa gran"?
    Bona nos la va embolicar Pujolet!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta