16 de setembre del 2012

Els Bombers controlen l'incendi d'Alfara de Carles i els desallotjats tornen a casa

ALFARA DE CARLES (Baix Ebre).- Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat aquest diumenge al voltant de tres quarts de vuit del vespre l'incendi forestal que ha cremat tres hectàrees del Parc Natural dels Ports. A més, segons informa el cos dels Mossos d'Esquadra, els veïns que han estat desallotjats preventivament han pogut tornar als seus domicilis. El foc s'ha declarat en una zona de difícil accés al fons del barranc de l'Ullal, dins el terme municipal d'Alfara de Carles, i ha cremat sobretot matolls. Amb l'arribada de l'ocàs, els mitjans aeris s'han retirat i una dotació dels Bombers farà rutes d'inspecció de la zona. Aquest dilluns està previst que s'incorporin més mitjans terrestres i, si és necessari, també mitjans aeris.

Fins al lloc de l'incendi també s'han desplaçat set patrulles del cos dels Mossos d'Esquadra, a més d'efectius del cos d'Agents Rurals, entre d'altres. A causa de l'incendi s'havia desallotjat la finca de l'Ullal, on s'hi trobava també el restaurant del qual s'han fet marxar, amb els autocars que els havien traslladat, unes 150 persones. D'altra banda, també s'ha informat de l'incendi a 15 persones que es trobaven a l'ermita de Santa Magdalena, però no ha estat necessari ni desallotjar-los ni confinar-los.

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha emès aquest matí una nova Prealerta del pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT), durant el dia d'avui, pel risc d'incendi que afecta sobretot les demarcacions de Terres de l'Ebre, Tarragona i Lleida, a més de la comarca de l'Anoia, a la Catalunya Central. A hores d'ara, Protecció Civil manté en prealerta l'Infocat.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta