20 de setembre del 2012

ERC d'Amposta proposa aprimar la despesa municipal per evitar la pujada d'impostos


AMPOSTA (Montsià).- El grup municipal d’Esquerra d'Amposta ha presentat una moció per al ple dilluns, amb l'objectiu de fixar un pla de reducció de la despesa municipal. Segons el regidor d’Esquerra Amposta, Jesús Auré, cal encetar un diàleg entre tots els grups polítics de l'Ajuntament, per consensuar un pla de reducció, ja que fins ara "les estratègies de l'equip de govern de CiU s'han centrat a compensar la davallada dels ingressos apujant els impostos". Els republicans afirmen que les famílies ampostines han pogut constatar, amb les seues pròpies butxaques, que la contribució, la taxa de la zona blava i les quotes de les llars d'infants s'han incrementat. Per al grup municipal d’Esquerra, cal un acord i decidir quines partides es poden aprimar, sense que se'n resentin els serveis que es presten des de l'Ajuntament.

Esquerra proposa algunes mesures concretes d’estalvi, com ara reduir els sous dels polítics amb dedicació en un 7 %; suprimir el càrrec de coordinador adjunt d’Esports; reduir un 10 % les aportacions als grups municipals, i reduir un 50 % els incentius de productivitat, tot fixant un màxim de 3.000 euros. D'altra banda, també proposen convertir la Revista Amposta en una publicació trimestral; tornar l’emissora municipal a la ciutat per estalviar el lloguer actual, i iniciar un procés de negociació amb els propietaris dels locals en què l’Ajuntament presta serveis, per reduir l’impacte dels lloguers.

Amb tot, Auré ha deixat clar que "aquestes mesures no són cap condició prèvia per subscriure un acord, perquè l'objectiu final és poder aprovar el pressupost del 2013", tot reduint la pressió fiscal als ciutadans. El regidor republicà ha manifestat que a ERC estan "disposats a escoltar l'equip de govern", i donar suport al pressupost del 2013 si els convencen amb altres estratègies. "Però hem de començar a caminar en la línia de reduir el gruix d'alguns capítols", ha conclòs.

Esquerra demanarà a l'alcalde, el convergent Manel Ferré, que inicie aquest treball de revisió conjunta al més aviat possible. Segons Auré, "la gent prefereix la unitat abans que la disputa partidista, per això volem aparcar les diferències i anar de la mà per fer dels propers pressupostos un instrument que reforci les polítiques públiques sense gravar la ciutadania". El regidor republicà també ha advertit que "hi ha moltes persones que estan al límit, que els costa arribar a final de mes, i cal que vegin que l'Ajuntament està fent esforços per evitar que la seva economia encara se'n ressenti més".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta