6 de setembre del 2012

ERC estrena a les Terres de l’Ebre el documental ‘L’Operació Garzón contra l’independentisme català’



ROQUETES (Baix Ebre).- La secció local d’ERC de Roquetes i la Federació de l’Ebre del partit, amb motiu de la Diada de Catalunya, han programat per al proper divendres, 7 de setembre, la projecció del documental ‘L’Operació Garzón contra l’independentisme català’. La projecció es farà a la sala polivalent de la biblioteca Mercè Lleixà de Roquetes, a les 20.00 hores, i comptarà amb la participació d’Eduard López, vicesecretari general de Coordinació Interna i Territori d’ERC, empresonat en aquella operació. 

El documental, produït per Llibertat.cat i Zeba Produccions, fa un repàs dels fets succeïts l’estiu de 1992, quan arreu dels Països Catalans un total de 45 persones van ser detingudes, la majoria durant les setmanes prèvies als Jocs Olímpics. A l’empara de la Llei antiterrorista, els independentistes detinguts van ser completament aïllats durant cinc dies i molts van denunciar haver estat torturats. A la pel·lícula es mostren els testimonis de detinguts, polítics, periodistes i, fins i tot, del mateix Garzón. També es fa un relat dels judicis i la condemna de 18 detinguts, així com de la sentència del Tribunal Europeu dels Drets Humans d’Estrasburg, deu anys després, en la qual es va declarar culpable l’Estat espanyol per no haver investigat els casos de tortura que van denunciar els detinguts en ser alliberats. El reportatge deixa en evidència que la cúpula que va dirigir l’operatiu contra l’independentisme català mai no va ser jutjada.

L'alcalde de Roquetes, Francesc Gas, membre de la Secció Local de Roquetes i de la Federació de l’Ebre d’ERC, ha manifestat que l'anomenada Operació Garzón va ser "un dels atacs més antidemocràtics i foscos que mai ha patit l’independentisme català en mans d’un Estat i un jutge, que van ser condemnats pel Tribunal Europeu dels Drets Humans d’Estrasburg per no investigar les tortures". Gas té molt clar que "és de justícia fer memòria d’uns fets que mai més s’haurien de repetir". El polític republicà ha advertit, a més, que "ens ha de servir de lliçó a totes les persones que treballem per la independència del nostre país, perquè siguem conscients que ens enfrontem a un Estat que utilitza tots els seus aparells i mecanismes per intentar impedir aquesta independència".


1 comentari:

  1. Això no era un acte de l'ANC? Ja ho saben el socis preferents d'ERC, el PSC que ho fan?

    ERC roquetes no m'estranya, però jo he tingut més d'un debat amb gent d'ERC-Deltebre pel tema Garzón.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta