16 de setembre del 2012

ERC porta al ple una moció per declarar Tortosa 'territori català lliure'

TORTOSA (Baix Ebre).- El grup municipal d'Esquerra a l'Ajuntament de Tortosa ha portat una moció al ple ordinari d'aquest mes, el proper dilluns 17 de setembre, perquè el municipi siga declarat "territori català lliure" i el Parlament puga sotmetre la independència a votació.  sotmeti a votació la independència. En total, ja són vuit els municipis de Catalunya que s'han declarat 'territori català lliure": Sant Pere Torelló va obrir la veda i després i s'hi han afegit Calldetenes, Cervià de les Garrigues, Marçà, la Bisbal del Penedès, Premià de Dalt, Arenys de Munt i Bolvir.

La moció d'ERC, a més de demanar al Parlament de Catalunya que "assumeixi, de forma unilateral i a tots els efectes, la plena sobirania de la nació catalana, en la perspectiva de la constitució d’un estat català lliure, independent, democràtic i social", també declara el ‘municipi de Tortosa com a territori català lliure’. De la mateixa manera, el document també demana que el Parlament ‘sotmeti a votació la declaració unilateral de sobirania nacional de Catalunya en el termini màxim de dos mesos i, si escau, convoqui un referèndum sobre la independència de Catalunya’. Finalment, també es demana que l’Ajuntament de Tortosa done suport a les diverses accions que organitze l’Assemblea Nacional Catalana.

En aquest sentit, el portaveu d'Esquerra a Tortosa, Josep Monclús, ha destacat que "cal recollir la demanda de la gent a la manifestació de Barcelona i transformar-la en accions polítiques a tots els nivells, per portar-la a la pràctica". Per al portaveu republicà, la moció és un nou pas que va en aquesta direcció: "Tortosa ha de ser punta de llança al territori per liderar el camí de Catalunya cap a la seva llibertat", ha afirmat. Segons Monclús, els republicans estan "segurs que no hi haurà cap problema perquè CiU i  Ferran Bel, vicepresident de l’Associació de Municipis per la Independència, doni suport a la moció perquè, més enllà de portar la pancarta a la manifestació, ha de ser coherent i aprovar la moció".

9 comentaris:

  1. Jo també voto per Tortosa, territori català lliure...lliure de cacics i de polítics corruptes i jaqueteros, de dinosaures conservadors i gentussa racista...si mos lliurem de tot això, pos endavant!

    ResponElimina
  2. I.....
    ..dels aiguats fieros
    Mare de Déu de la Cinta.
    Lliureu-nos dels aiguats fieros,
    de pedregades, barrancs,
    de llops i matriculeros.

    Artur Gaya

    ResponElimina
  3. Algú ha sentit les declaracions de Ferràn Bel a la radio?

    Té majoria a l'ajuntament...no cal dir res més, no?

    Ahh, i penseu que és vicepresident de l’Associació de Municipis per la Independència

    ResponElimina
  4. A Vic han votat aquesta moció i aquí també la podrien votar, no?
    http://vic.cup.cat/sites/vic.cup.cat/files/20120917%20Moci%C3%B3%20independ%C3%A8ncia.pdf

    ResponElimina
  5. Contràriament al que molts pensàvem, Ferran Bel i els seus regidors votaran en contra de la moció d'ERC.

    Dimissió immediata com a membre de l'executiva de l'Associació de Municipis de l'Independència !!!

    ResponElimina
  6. ERC te un problema, i gros, de memòria.
    A les eleccions, crec que les primeres, van pactar amb CiU donant-li els seus vots per a fer president a Pujol.
    A les seguents quasi van desaparèixer del mapa electoral amb una forta minva de diputats.
    Pactar amb CiU sempre els ha sigut fatal.
    Ara, que CiU ha venut la independència, poden seguir-li la corrent un altre cop i veure com fagocita els seus vots i diputats.
    Com fa el PP, i qualsevol, si tenen majoria absoluta, els demés que s'apartin. De sentiment nacional català, el que convingue als seus propòsits i au.
    No hi ha més cego que el que no vol veure.

    ResponElimina
  7. A més, ara per ara, hi ha una oportunitat històrica, la primera desprès de la fallida del "Iaio" Macià, de que per primer cop a la història el que s'entén per Catalunya, la comtal i les marques, sigue sobirana e independent. Vaja el que diríem un Estat Català.
    Tot moment que es viu és ja històric.
    Veurem si el poble català, pel damunt dels polítics, que canvien de jaqueta cada dos per tres, força aquest fet.
    Demà llegirem-escoltarem les paraules d'un dels seus abanderats, Ferran Bel. O hem de dir asenyerats?
    Disculpeu-me el somriure.
    De qui no ha volgut treure el monument al cabdill més anti-català de la història, Paco Pantanos, del mig del riu, que es pot esperar?
    La victòria dels que van arrabassar Catalunya, i Espanya, fa gairebé setanta anys segueix lluint al lloc més destacat de la ciutat.
    Aquest és un moment crític que pot portar a l'alcaldet que tenim ara a la vergonya més sonada. Torna a ser moment de votar la retirada del monstrument del riu.
    O, com amb la conquesta de la independència, forçar-la.
    M'he quedat ben a gust, gràcies per llegir-me.

    ResponElimina
  8. Ostres Peret!
    Lo Bel piula que si es treu el límit dels dos mesos, votarà a favor!
    ERC, teniu la paella al mànec!

    ResponElimina
  9. Hem aprofitat l'ocasió perquè l'ocasió s'ho mereixia. Hem eliminat el termini, però Tortosa ha votat per la independència! No podem quedar fora del procés de transició nacional en què estem immersos.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta