19 de setembre del 2012

Estelada i bandera republicana amb crespó negre, en un balcó de Tortosa


En un dels balcons del barri tortosi de Ferreries que lluïa una estelada des del passat Onze de Setembre, ha aparegut també aquest dimecres una bandera republicana amb un crespó negre. Les dues banderes comparteixen balcó, just l'endemà de la mort als 97 anys del l'exdirigent comunista Santiago Carrillo, un dels últims protagonistes de la Guerra Civil, de la lluita antifranquista des de l'exili, i de l'anomenat procés de transició i reconciliació a Espanya. Per tant, és de suposar que el crespó negre de la bandera republicana és com a mostra de dol per la mort de Carrillo, tot i que el mateix exdirigent del PCE va acceptar la monarquia constitucional encarnada en la figura de Joan Carles I. Siga com siga, la imatge encara és més curiosa amb la silueta al fons del monument franquista de la Batalla de l'Ebre.

1 comentari:

  1. A pesar de les barbaritats comeses pels comunistes i en especial pel seu dirigent Santiago Carrillo i la distància ideològica que ens separa no faré una campanya en la seva contra com va fer l'esquerra mediàtica amb la seva maquinària propagandística amb la figura de Fraga. Crec que els polítics i sindicalistes tenen molt que aprendre dels Carrillo, Fraga, Marcelino, Suárez... Una classe política que va unir un país a partir de les diferències. Persones amb una vertadera vocació de servei públic, algo que amb el temps s'ha perdut. Intel•lectuals al servei d'un poble ferit i necessitat de llibertat i democràcia.

    Sempre amb un ducados entre els dits, així el recordaré. Un altre pare de la Constitució que ens deixa en un moment en que la feina d'aquests vertaders animals política és més qüestionada que mai.

    Descanse en Paz.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta