11 de setembre del 2012

Ferran Bel, a la capçalera de la manifestació 'Catalunya, nou estat d'Europa'





BARCELONA (Barcelonès).- L'alcalde de Tortosa i vicepresident de l'Associació de Municipis per la Independència, el convergent Ferran Bel, ha estat una de les persones encarregades de portar la pancarta amb el lema 'Catalunya, nou estat d'Europa', a la capçalera de la manifestació convocada aquest dimarts per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) pels carrers de Barcelona. A prop de la capçalera s'ha pogut veure també un cartell de Flix per la Independència. La capçalera de la manifestació ha hagut d'aturar-se després de recórrer pocs metres, des de la cruïlla del carrer Casp amb Pau Claris. Milers de ciutadans que es dirigien a la marxa han col·lapsat la Via Laietana, per on estava previst que transcorregués la manifestació fins a arribar a l'Avinguda Marquès d'Argentera, prop de l'entrada del Parc de la Ciutadella que dirigeix al Parlament de Catalunya. La riuada de ciutadans ha omplert també tot el Passeig de Gràcia, des de la Gran Via fins a l'Avinguda Diagonal.

Imatge ACN i 8TV

22 comentaris:

  1. Es podia haver emportat al pollastrot del mig del riu per a ensenyar-lo als companys de pancarta:"mira, t'ensenyo esta foto de la ciutat on sóc ancalde. Has estat mai a Tortosa? No! Pos mira aquesta imatge del riu te la recomano. Com? Que preguntes si l'àguila aquesta és de Franco? No!! Home, no!! És en honor als qui van lluitar en el bando republicà. Que sí home que t'ho dic jo."
    I quin personal més lamentable, xeic!

    ResponElimina
  2. i la ferralla del mig del riu, per a quan fora? perquè això és tant raro com "los comunistas nazis" que surt en un capítol dels simpson

    ResponElimina

  3. Cap major impostura que la d'uns separatistes catalans honrant la memòria d'un patriota espanyol com Casanova? Crec que no jajajs

    ResponElimina
  4. Gutijaume, com la del PP defensant un empresa, Repsol, que d'espanyola no en té res? Va, que n'hi ha per a tothom!!!
    Per cert, què en penses de l'11 d'enguany?

    ResponElimina
  5. L'alcalde, oportunista com sempre, ara resulta que és independentista quan al principi es va negar a que es celebrés a Tortosa un referndum sobre la independència`. I lo tema del pollastre del mig del riu....més insuperable encara, independentista i defensant un monument franquista! Cada dia estic més convençut que les Terres de l'Ebre no pintem res enlloc per la classe política tan mediocre que tenim...

    Gutijaume, tanta bilis et farà mal, ja sabem que la ultradreta franquista teniu la veritat absoluta, i només vatros sabeu governar com ara lo PP i abans Franco. Casanova tenia tant de patriota espanyol com Ferran Bel d'independentista,ja tardes a penjar algun link d'algun autor neofranquista d'estos que t'agraden a tu, us felicito, cada dia ens apropeu més a la independència

    ResponElimina
  6. Soc dels que, sovint, critico que, el suposat independentisme de Bel, el faci compatible amb la negació a la retirada ( ni tant sols plantejar-ho ) del "monument" del riu. Però, ben pensat, per què ha de ser incompatible ? Per què una persona de dretes, nacionalista ( Franco també ho era ) ha d'estar a favor de la retirada de cap monument com lo del riu ?. Això sí, grinyola una mica ( per incoherent ) que mentre es defensa la no retirada del monument pel cost, per innecessari, per electoralisme dels que ho proposen i perquè hi han altres prioritats ( Meritxell Roigé dixit ) al mateix temps dic, és reclami la independència de Catalunya com cosa imprescindible i prioritària.

    ResponElimina
  7. Arjub, Gutijaume no te contestarà, no pot jugar-se l'enxufe que l'espera despues de la carrera.

    ResponElimina
  8. No et preocupes, em considero suficientment vàlid i capacitat per a exercir qualsevol càrrec públic sense necessitat de que m’enxufen. És més, per a això porto 5 anys formant-me. Per tant, tinc la suficient autonomia per dir el que penso sense amagar-me de res.

    Que penso del 11-S d’aquest any? Primer que res, respecto totalment la decisió d’aquest milió i mig de persones de manifestar-se i d’expressar la seva voluntat de que Catalunya esdevingui un nou Estat independent, ara bé, és un pensar que no comparteixo per a res. Aquest victimisme que s’ha creat al voltant de la qüestió econòmica mitjançant artificis comptables no va en mi.

    Molts d’aquests artificis es basen en la “capacitat exportadora” de Catalunya, però no tenen en compte ningun risc relacionat amb la fugida d’empreses o amb els efectes prejudicials amb les relacions comercials amb la resta del territori espanyol. L’UE no reconeix les regions secessionistes dels seus socis i per tant, Catalunya perdria el seu mercat natural espanyol i el seu socorro financer.

    Que CiU estigui provocant la divisió i fractura a Catalunya, polaritzant la població per tapar les misèries del seu mandat i d’altres (ITV’s, Cas Palau...) no m’estranya el més mínim. La burgesia catalana sempre ha jugat amb el poble català, ja ho va fer durant la guerra de Successió per defensar els seus interessos econòmics davant la monarquia borbona.

    El meu profund amor a la pàtria no em permet veure una Catalunya sense Espanya i a l’inrevés, ja ho deia Josep Plà des de la seva masia de l’Empordà: “a pesar del seny, los defectos de los catalanes eran tipicamente españoles como la sentimentalidad y la cabezonería”.


    És cert que l’assistència fou multitudinària però m’agradaria saber si Franco reunia més fervorosos quan circulava de peu amb cotxe descobert per la capital catalana.

    En resum, si com deia Joel Joan “quan es giri la truita aquells que no siguin independentistes seran traïdors a Catalunya”, jo estaré molt orgullós de ser-ho, perquè sempre defensaré la unitat d’Espanya a través de les idees sense recórrer a l’amenaça i la violència.

    Viva Catalunya i Visca Espanya!

    ResponElimina
  9. jeje. Ho he dit per a que contestesses...

    ResponElimina
  10. JAJAJAJA!! Espectacular!!! Com pots arribar a comparar les marxes de Frnaco amb la manifestació d'ahir?!!!! Però a quin país vius!!! Que encara no t'han explicat lo dels autocars dels pobles on es passava llista? No t'han explicat la votació Frnaco sí o no, on es feien llistes on se sabia qui votava què? Bé, això encara ho feu a Galícia.
    Mare qui va a parlar de CiU. Un del PP? Matas, te sona? Gürtel? Palma Arena? Aeroport de Castelló?
    Parla amb els Generals de l'Exèrcit i amb Caja i companyia a vore què en pensen de l'amença i la violència.

    ResponElimina
  11. Gutijaume, no sé qui ets ni vull coneixet, perquè deu meu senyor quines coses dius.

    VICTIMISME. Crec que va ser i serà un dels primers dies de la nova catalunya on s'ha oblidat el victimisme i s'ha passat a treballar per un estat lliure, on s'han dit les coses pel seu nom i s'ha deixat enrere tot el que ens ha frenat aquest govern corrupte i cruel per als interesos catalans.

    CAPACITAT EXPORTADORA. Però que tu no saps llegir? Espanya expolia a Catalunya 15.000 milions d'euros anuals ( ho ha dit avui mateix el president de la Generalitat). Saps què són 15.000 milions d'euros en un any? Es podrien fer 90 hospitals com el de Reus.

    EL TEU PROFUND AMOR PER LA PÀTRIA. No espero res més d'una persona que té a l'imatge de perfil una bandera espanyola, segurament o ets fill i net de personces cacics del franquisme (que us vau omplir les butxaques a base d'aixecar el braç i enfonsar a la misèria a la classe treballadora), o d'immigrants castellans vinguts durant la segona meitat del segle XX.

    FRANCO. Vergonya em dona que siguem l'únic estat de la Unió Europea on goberni un partit demòcrata que no hagi condemnat una dictadura. Per coses així vaig anar a Barcelona el dia 11. No sé on has après història, però tornar-ho a intentar perquè no tens ni idea de què va ser el franquisme, i més a Catalunya.

    No he de dir res més, crec que he perdut el temps contestan-te.

    Ah, sí. Si penses que el castellà és una llengua com el català, a efectes pràctics a Catalunya, també ho hauria de ser l'àrab, el berber o el xinès, i si no pensa, pensa quantes persones coneixes que els seus avis o pares nascuts a Catalunya tenen com a llengua materna una que no sigui el català.

    I llegeis història, i no la que feien apendre al franquisme, que no és la veritat!

    ResponElimina
  12. Tranquils, tranquils, ja ho veieu no? en Franco estàvem millor, era un paradís, la gent l'estimava, com al xiquet aquell de Corea del Nord, no havia atur, ni pobresa, ni malaties, ni amors no correspostos, Espanya dominava el món!

    Tranquil, que les empreses fugiran igualment d'Espanya quan surtim de l'euro la setmana que ve, gràcies al PP, de fet gràcies al pp, tornarem a l'Espanya de postguerra, com en Franco veus? Tot arreglat!

    Una pregunta, explica'm això del boicot espanyol, que no ho entenc, tu que dius que has estudiat, que dius que passaria?

    ResponElimina
  13. Joan Felip demostra'm lo dels 15.000 milions, a mi no me serveixen paraules. Vull dades, números, estadístiques no manipulades que em demostrin que això és així. I escolta'm, si quan siguem independents Barcelona decideix que no té perquè ser solidària amb la resta de Catalunya i que no té perquè pagar més impostos que a les Terres de l'Ebre pel simple fet que genera més PIB i riquesa què farem? Què farem amb el centralisme de Barcelunya?

    Pel que fa ala meva família, els meus pares són nascuts a Barcelona, els meus avis són de Tortosa i La Selva i les meves àvies de l’Aragó l’una i d’Andalusia l’altra. Tots de classe molt treballadora això te ho asseguro i no han tingut mai res que veure amb ningun cacic del franquisme. Quan parles d’immigrants castellans ho fas despectivament però oblides que aquesta terra és el què és gràcies al treball i esforç de molta gent vinguda de la resta d’Espanya que és tan catalana com tu o com jo. Ets un racista i un xenòfob, el teu lloc està a PxC, si penses això dels immigrants castellans no vull saber el que penses dels nouvinguts arribats a Catalunya aquests darrers anys.

    El PP ha condemnat la dictadura franquista, què tu no ho sàpigues respon a patrons i conductes pròpies d’una persona poc informada, a propòsit es clar.


    En quant a la història t’entenc, és millor pensar que la guerra de Successió fou de Secessió, que Casanova era un català independentista que fou assassinat i convertit en màrtir de la causa catalana, jajajaja. Continua somiant.

    ResponElimina
  14. Lluís en algun moment he dit algo de que vivíem millor en Franco? Sento desil•lusionar-te però no sóc cap nostàlgic de la dictadura, sóc un liberal de cap a peus. Què Espanya sortirà de l’euro? Però tu mires algun telediari que no sigui el de La Sexta? Tu saps el que significaria per a Europa això? Boicot espanyol? Tu et penses que a la resta d’espanyols els hi agraden estes afrontes i amenaces, crítiques i menyspreu de part de la població catalana?

    ResponElimina
  15. Els de PXC són del pp sense maquillar-se, a veure quan ho aprens, que pareix que hagis sortit avui de l'ou.

    El pp no ha condemnat la dictadura franquista, continua somiant tu, que a casa teua us ho cregueu per sentir-vos millor no és el meu problema.

    Si llegires una mica més sabries que per territori tenim moltissim menys pressupost i per habitants constatem el 2% i tenim el un 2,5% de pressupost. Arriba tu solet a alguna conclusió.

    Que sigue l'última vegada que em titlles de racista i xenòfob, menys vingut per part d'una persona que defensa la política del pp, que angúnia em dona. L'únic que he dit que molts imigrants castellans no tenen com a llengua principal el català, res més. I no intentes penjar-te'ls de medalla dels seus esforços perquè tu no els representes de cap manera, perquè no deixes de ser un mediocre aspirant a polític.

    Per hipòcrites com tu que volen fer creure que defensen Catalunya estem com estem.

    No perdo el temps ni buscant documentació per a demostrar-te l'espoli fiscal que hem tingut els catalans en la nostra digna història.

    Un consell, continua forman-te perquè tens una mentalitat arcaica i preconcebuda.

    Per casualitat no seràs aquell d'alguna joventut d'algun partit de Tortosa? jajajajajja
    Això si que em faria riure.

    ResponElimina
  16. El PP per desgràcia no ha defensat ni defensarà mai Catalunya i en gran part la culpa de la manifestació del 11 de setembre és culpa dels seus jerifaltes, que critiquen el desig dels catalans de ser independents quan actuen en les seues comunitats autònomes com a reietons de taifes (vease Monago i Valcarcel). De veritat penseu que en gent com Bel i la plana major de CiU que han viscut de pactar amb Madrid llepant lo cul quan ha fet falta i robant als catalans que tant estimen (Palau de la Musica, peatges...) la independencia és viable?els quirofans i col.legis aqui els tanca CiU, no el PP...de veritat serem un païs fort quan egolatres com Laporta o Joel Joan siguen pals de paller de la nostra societat...voleu a Jordi Pujol de president de la Republica i al seu Oriolet de Conseller en Cap?...ufff...oco, que mos foten lo pèl!

    ResponElimina
  17. Millor que als Juan Carlos, i un país, Espanya on la ignorància i la ganduleria són esports nacionals, on el franquisme encara plana sobre el poder estatal, sobretot el PP, i on es vol exterminar el diferent (Catalunya i el País Vasc), econòmicament i culturalment....Saberut, lo populisme lo dixes pa l'hora del cafè!

    ResponElimina
  18. "i un país, Espanya on la ignorància i la ganduleria són esports nacionals" Una gran mostra de respecte. Això sí, tots ignorants i ganduls menys els que ( tot i ser espanyols ) van emigrar a Catalunya als anys 60 per treballar i contribuir a la riquesa de Catalunya. Els altres, tots ganduls i ignorants. Ah, tots, menys un parent que tinc a Montilla del Palancar.....
    I una cosa, Lluis, lo populisme i lo políticament correcte, avui, a Catalunya és dir el que dius tu. Això és així.

    ResponElimina
  19. Gracies per aquest exemple de tol.lerància Lluís de Furrià!...menys mal que lo teu no és populisme...

    ResponElimina
  20. De populisme n'hi ha per a tothom, efectivament és un discurs populista, com tots els que corren per aquí, el dia que fem un discurs no-populista ho farem tots!

    ResponElimina
  21. Jo faig un discurs populista i l'he de deixar, però tu fas un discurs populista com tots...no entenc, ara si només vols escoltar un sol populisme pos mos avorrirem molt aqui si tots estem d'acord.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta