30 de setembre del 2012

Herrera critica des de Tortosa el duel polític entre CiU i PP pel dret a decidir

TORTOSA (Baix Ebre).- El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha demanat al president Artur Mas i la líder del PP, Alícia Sanchez-Camacho, que deixin d'utilitzar el dret a decidir per enfrontar-se en la cursa electoral. Durant una visita aquest diumenge a Tortosa, Herrera ha afirmat que CiU i PP utilitzaran aquesta disputa per "dissimular" la seua entesa al llarg de la legislatura, però els ha advertit que no se'n pot fer ús electoral. "No ens agrada gens el frontisme en què es vol instal·lar Sanchez-Camacho, ni l'actitud de Mas com si el dret a decidir fos ell", ha dit. El líder ecosocialista també ha qualificat d'"indecents els pressupostos de l'estat espanyol" per salvar un cop més els bancs, mentre es continua "maltractant a la gent".

Joan Herrera ha demanat als líders de CiU i PP que no "caiguin en el frontisme ni l'enfrontament" sobre l'autodeterminació catalana i ha criticat que, en el primer cap de setmana d'ençà de la convocatòria de les eleccions del 25 de novembre, el president Artur Mas i la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ja s'estiguin "tirant pel cap el dret a decidir".

Aquest procés, ha recordat Herrera, és molt delicat, necessita rigorositat i serietat, "i no podem caure en fer-hi un ús electoral ni instrumental". "No ens agrada el frontisme on es vol instal·lar Sànchez-Camacho ni l'actitud de Mas com si el dret a decidir fos ell", ha apuntat. Aquest duel sobre l'autodeterminació entre CiU i el PP, és segons el líder ecosocialista, una estratègia de les dues formacions polítiques, "per dissimular les seves enteses i el seus acords" al llarg de la passada legislatura.

Herrera també ha advertit Mas que "la majoria indestructible" que va demanar el president aquest dissabte no ha de servir per "continuar retallant drets sense exigir a aquells que més tenen". Herrera ha recordat que "el dret a decidir és de tots els catalans i no només de Mas, però en canvi les retallades sí que són de CiU".

D'altra banda, el líder d'ICV ha qualificat els pressupostos generals de l'Estat d' "indecents", perquè "continuen salvant els bancs i maltractant a la gent", i ha acusat CiU de ser responsable també dels comptes del govern espanyol per haver ajudat "a construir el marc que permet aquesta situació - la llei de d'estabilitat pressupostària-, malgrat que ara se'n vulguin desmarcar". Pel que fa a l'incompliment de l'Estatut en aquests comptes generals estatals, Herrera ha assegurat que Catalunya "té un problema amb el govern de Madrid", que segueix sent "insensible i deslleial" amb el país mentre també "incompleixen amb la gent".

Via ACN (Anna Ferràs)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta