14 de setembre del 2012

Joan Tardà (ERC): ‘El pacte fiscal és ara més difícil que la independència’



TORTOSA (Baix Ebre).- El diputat d’Esquerra al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, ha visitat aquest divendres el plató de Canal 21 Ebre per, entre d’altres qüestions, analitzar la situació de les relacions entre Catalunya i Espanya després de l’èxit de la manifestació independentista del passat Onze de Setembre. Tardà ha explicat que els diputats de l’esquerra espanyola s’han vist desbordats per l’èxit de la mobilització, i que ara se senten culpables per haver retallat l’Estatut que havia aprovat el Parlament de Catalunya. Al mateix temps, segons el republicà, sembla que la dreta espanyola encara no ha entès el que ha passat. De fet, Tardà ha afirmat que tant el PSOE com el PP no han paït encara el gir independentista que ha fet Convergència i Unió.

El diputat d’Esquerra ha afirmat que és la catalanitat de la gent, més enllà dels partits polítics, el que ha fet arrelar l’independentisme en la ciutadania. Tardà ha remarcat que l’èxit de la manifestació ha servit per posar la causa catalana en l’agenda internacional, i ha afirmat que ara és més fàcil aconseguir la independència de Catalunya que el pacte fiscal o el concert econòmic que han reclamat partits com Convergència i Unió, o la mateixa Esquerra. Sobretot, tenint en compte la manera com el govern del Partit Popular està reaccionant a la manifestació de la Diada.

En aquesta mateixa línia, Tardà ha assenyalat que el president Artur Mas no pot tornar de Madrid amb les mans buides, després de la reunió amb Mariano Rajoy pel pacte fiscal, del proper 20 de setembre. Segons el diputat d’Esquerra, Mas té l’oportunitat històrica de convertir-se el primer president de la República Catalana, del nou estat Europa. D’altra banda, Tardà ha revelat que ahir va coincidir amb Mas a l’avió tornant de Madrid, i que va poder intercanviar unes paraules amb ell. De fet, ha destacat com a fet positiu que el president de la Generalitat viatgés en classe turista.

En aquest punt, Tardà ha recordat que Esquerra ha demanat a Convergència i Unió la celebració d’un referèndum sobre la independència, quan abans millor. De fet, segons el diputat d’Esquerra, ara al Parlament ja hi ha una majoria sobiranista suficient per fer-ho, i no caldria convocar eleccions anticipades. Finalment, Tardà ha valorat que serà interessant veure el resultat de les eleccions a Euskadi, tot i que el català i el basc són dos processos diferents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta