24 de setembre del 2012

Jordi Jardí (CiU) defensa la necessitat d’unes eleccions anticipades



TIVISSA (Ribera d'Ebre).- L’alcalde de Tivissa i president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, el convergent Jordi Jardí, ha defensat aquest dilluns com la necessitat de convocar unes eleccions anticipades a Catalunya. En el marc del nou escenari polític que s’ha obert al país després de la negativa del govern de l’Estat a la proposta de pacte fiscal, Jardí ha recordat que Convergència i Unió no portava en el seu programa electoral celebrar cap referèndum per la independència, i que per tant abans cal presentar-se a unes eleccions amb un programa clar i ben establert, amb un full de ruta que servisca per definir el procés cap a l’assoliment de l’estat propi. Jardí ha fet aquestes declaracions durant una entrevista a l’informatiu matinal Primera Columna.

D’altra banda, en la mateixa entrista, Jardí ha demanat una reflexió profunda al PSC sobre la seua posició al voltant de la independència de Catalunya. De la mateixa manera, l’alcalde de Tivissa ha suggerit que els partits partidaris de l’estat propi -CiU, Esquerra, Iniciativa i Solidaritat- haurien d’intentar incloure els socialistes en la declaració sobiranista que estan redactant. Una resolució que podria ser aprovada en el ple de política general d’aquesta setmana al Parlament.

En aquest sentit, Jardí ha valorat que les últimes declaracions de dirigents del Partit Popular i del PSOE, a favor de la negociació amb Catalunya o fins i tot d’una reforma de la Constitució per convertir Espanya en un estat federal, haurien pogut arribar abans. Segons el president riberenc, el diàleg amb Espanya ha estat infructuós i ara ja no val la pena continuar per aquesta via. Finalment, Jardí ha remarcat que la voluntat del poble de Catalunya es va començar a manifestar en la protesta cívic i pacífica de la Diada de l’Onze de Setembre, i que Catalunya és un país que vol caminar sol.

2 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Ara sembla ser que el mirall és Puerto Rico. Ho ha dit Mas als empresaris i el president del Consell comarcal de la Ribera a l'entrevista ( no sigui cosa que discrepem ). La pregunta és: Ni tant sols s'ha mirat la Wuikipedia del que diu de Puerto rico, sobre tot del seu Estatus ?
    Des de la ignorància, diria que, si al que tenim li afegim un pacte fiscal just a Puerto Rico no tenim res que envejar.

    http://es.wikipedia.org/wiki/Puerto_Rico
    http://es.wikipedia.org/wiki/Territorio_no_incorporado

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta