29 de setembre del 2012

‘La gent de Batea està indignada perquè la residència és molt necessària’



BATEA (Terra Alta).- L’alcalde de Batea, el socialista Joaquim Paladella, ha insistit aquest divendres en reclamar a la Generalitat la concertació de les 60 places públiques de la nova residència que s’ha construït a la població, tal i com instaven al govern les dues resolucions aprovades pel Parlament de Catalunya. Sense la concertació de les places públiques, l’obertura de la residència per a la gent gran no ha estat possible, tot i que l’edifici porta construït des del primer trimestre del 2011, i ja està completament moblat i equipat.

Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Paladella ha reiterat que no sortirà sense cap acord de la reunió amb el conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, prevista per al proper 5 d’octubre. De la mateixa manera, l’alcalde ha afirmat que compta amb el suport unànime de la població, ja que ningú a Batea entén que una residència que ha costat uns sis milions d’euros no puga obrir les portes. I més encara, tenint en compte que hi ha una important llista d’espera per aconseguir una plaça pública de residència, tant a Batea com al conjunt de les Terres de l’Ebre. Segons Paladella, la gent de Batea “està molt indignada perquè la residència està acabada i és molt necessària”.

Paladella ha explicat que aquest mateix divendres té una reunió prèvia als serveis territorials de Benestar i Família, amb la voluntat de seguir avançant en la negociació amb la Generalitat, i que la trobada acordada amb el conseller Cleries siga del tot operativa. Amb tot, Paladella ha remarcat que no s’aixecaran de la taula fins que no tinguen una solució al problema de Batea. De fet, l’Ajuntament de Batea fins i tot es planteja avançar 100.000 euros de la seua tresoreria, per poder desbloquejar la concertació de les places.

D’altra banda, Paladella ha volgut aclarir que no és cert que el govern anterior financés el 100% de la construcció de la residència, com afirmava aquesta setmana un comunicat emès la Generalitat. L’alcalde de Batea ha rebutjat que des del govern de Convergència i Unió es vulga insinuar que va ser un tracte de favor del tripartit, i ha remarcat que l’únic que la Generalitat va costejar al 100% va ser el mobiliari i l’equipament de la residència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta