19 de setembre del 2012

La Policia Local de Tortosa ofereix matricular les bicicletes amb codis QR

TORTOSA (Baix Ebre).- La Policia Local de Tortosa registrarà les bicicletes dels propietaris que així ho sol·liciten, i els facilitarà un suport físic amb un codi QR, perquè els vehicles de dues rodes puguen ser identificats de manera ràpida en cas de qualsevol incidència. Els QR són uns codis de resposta ràpida, els quals obren tot un món de possibilitats als telèfons mòbils amb connexió a internet, cada vegada més utilitzats per la població. Aquest tipus de codis, que tenen l’aspecte d’un pictograma en blanc i negre, es poden llegir amb diverses aplicacions gratuïtes dels smartphones. La Policia Local escanejarà el codi QR amb el mòbil i automàticament tindrà accés al nom del propietari de la bicicleta, així com a la seua adreça i número de contacte.

Aquesta és potser la novetat més interessant de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tortosa organitza anualment a l'inici del curs escolar. La regidora de l'àrea, Beatriz Viñuela, acompanyada de Francesc Amaré, representant del cos de la Policia Local de Tortosa, ha presentat aquest dimarts el programa d'activitats, que es perllongara des del dilluns, 24 de setembre, fins al diumenge següent, 30 de setembre. "Els principals objectius -ha dit Viñuela- són estimular el comportament ciutadà de cara a impulsar l'ús dels mitjans de mobilitat sostenible, i fer reflexional al voltant de l'afectació que aquest ús dels vehicles te per a la nostra salut".

Les activitats programades són variades i inclouen la I Conferència de Mobilitat Ciutat de Tortosa, sota el títol "Passat, present i futur de la mobilitat a Tortosa"; el Dia del Vianant, amb rutes guiades pel barri jueu de Remolins, i una gimcana caminant, activitats sobre patins i rutes amb Segway. D'altra banda, hi ha el Dia de la Bicicleta, que tindrà lloc al Parc Municipal Teodor González amb la gimcana en bicicleta, un taller de tunning de vehicles de dos rodes, i el parc infantil de la Policia Local. Així mateix, durant tota la setmana es farà un Conta-Contes a la Biblioteca Marcel·lí Domingo, amb històries relacionades amb la preservació del Medi Ambient i la mobilitat sostenible.

Imatge Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta