2 de setembre del 2012

L'Ajuntament homenatja els ciutadans residents fora de la ciutat en la Diada del Tortosí Absent


TORTOSA (Baix Ebre).- Aquest diumenge de la Cinta s'ha celebrat la Diada del Tortosí Absent, en què l'Ajuntament homenatja les tortosines i tortosins que viuen fora de la ciutat i que cada any tornen per celebrar les festes de la Cinta. Una quinzena de persones han participat en la trobada d'enguany, que s'ha fet en el marc de l'Espai Sant Domènec, en un acte presidit per l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, pel regidor de Festes, Domingo Tomàs, per la Reina de les festes de la Cinta 2012, Mar Audí, pels membres de la corporació municipal i pels familiars dels homenatjats. Reus, Nimes (França), L'Hospitalet de Llobregat, Altafulla, Lleida, Ginebra (Suïssa), Benidorm, Sant Celoni i Bonevill (França) són les localitats de procedència d'aquests tortosins, que en algun cas porten residint-hi més de 60 anys.

L'alcalde ha tingut paraules d'agraïment cap als participants: "És digne d'admiració que, després de tants anys, tots vosaltres tingueu la inquietud de participar en un acte com aquest. Alguns fa només uns anys que residiu fora, però n'hi ha d'altres que gairebé fa tota la vida. I malgrat tots aquest anys, sempre porteu en el record l'estima per la vostra ciutat." L'alcalde, el regidor de Festes i la reina de la Cinta 2012 han imposat les insígnies commemoratives del Tortosí Absent. L'acte ha comptat amb la tradicional lectura d'un poema de Glòria Fandos. El també tortosí absent i gaiter, Toni Martínez, Chaparro, ha interpretat una peça al final de l'acte, just abans que la Colla Jove de Dolçainers posés punt i final a la Diada del Tortosí Absent amb l'Himne de la Cinta i el Pasdoble de Tortosa.

Imatge Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta