19 de setembre del 2012

L’alcalde de la Ràpita retirarà el nou POUM si l’oposició fa partidisme



SANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià).- L’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Joan Martín Masdéu, ha defensat aquest dimecres la importància els projectes que havia desencallat el seu govern municipal, i que ara s’ha trencat arran de la decisió del PSC de deixar el govern que compartia amb CiU des de les eleccions municipals del 2011. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Masdéu ha recordat que s’estan tirant endavant obres tan importants com les de l’auditori, i que també s’ha fet l’aprovació inicial del pla d’ordenació urbanística municipal. En aquest sentit, l’alcalde ha afirmat que no descarta deixar la tramitació del POUM en suspens, si no aconsegueix consensuar un model de creixement urbanístic i econòmic per a la Ràpita, amb una gran majoria dels grups de l’Ajuntament.

A priori, la marxa del PSC del govern municipal no hauria de suposar un fre al nou pla d’ordenació urbana, ja que Josep Pitarch i els altres regidors socialistes van donar suport a l’aprovació inicial del POUM. Amb tot, Masdéu ha recordat que Pitarch sempre va manifestar la seua preocupació perquè la resta de forces polítiques no se sumessin al projecte. En aquest sentit, ha reiterat que retiraran el POUM si els grups de l’oposició no estan disposades a col·laborar amb CiU, tot anteposant els seus interessos partidistes als interessos generals de la població.

D’altra banda, Masdéu ha reiterat que no acaba d’entendre els arguments que ha ofert el PSC per justificar el trencament del pacte de govern. L’alcalde ha admès que la comunicació no era prou fluïda, però ho atribuït a la dinàmica del dia a dia del govern municipal, i a la gran quantitat de feina que tenia sobre la taula. Masdéu ha afegit que encara no ha acabat de tancar la reordenació del cartipàs municipal, i que en els propers dies ha d’entrevistar-se amb els portaveus dels grups de l’oposició, per sondejar la formació d’una nova majoria de govern. L’alcalde ha dit que està obert a negociar amb tothom, i no ha amagat que li agradaria que el PSC tornés al govern, tot i que entén que ara ja és difícil.

En la mateixa entrevista al programa Primera Columna, Masdeu ha explicat que una de les primeres conseqüències negatives del trencament del govern municipal ha estat en l’àmbit de la promoció turística, una de les regidories que depenien del PSC. I és que la Ràpita ha hagut de suspendre la seua participació en una fira de turisme a Frankfurt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta