20 de setembre del 2012

L’ANC es reunirà a Amposta per fixar la nova estratègia cap a la independència



AMPOSTA (Montsià).- El secretariat nacional de l’Assemblea Nacional Catalana es reuneix al casal d’Amposta el proper dissabte, 22 de setembre. De fet, és la primera vegada que el plenari de l’Assemblea Nacional Catalana es desplaça a les Terres de l’Ebre per reunir-se. A més, és el primer plenari que se celebrarà després de la gran manifestació de l’11 de Setembre, però sobretot després de la reunió sobre el pacte fiscal d’aquest dijous a Madrid, entre Artur Mas i Mariano Rajoy. Una reunió de la que Mas ha sortit amb la negativa de Rajoy, i que la setmana que ve podria desembocar en l’avançament de les eleccions a Catalunya En aquest sentit, l’ampostí Manel Alves, membre del secretariat nacional de l’Assemblea, ha assenyalat aquest dijous que la reunió de dissabte a Amposta servirà per marcar l’estratègia més immediata de l’entitat. En el cas de les Terres de l’Ebre, l’Assemblea Nacional Catalana seguirà impulsant la creació de més assemblees locals en els diversos municipis que encara no en tenen, així com engrandir al territori l’Agrupació de Municipis per la Independència.

En la mateixa línia, Alves ha fet una valoració positiva de la moció que l’Ajuntament de Tortosa va aprovar dilluns passat, en favor del dret a decidir sobre la independència de Catalunya. Així, tot i que la moció no és exactament igual a d’altres que s’han aprovat arreu del país, tot declarant els municipis “territori català lliure”, el membre de l’Assemblea Nacional Catalana ha afirmat que totes aquestes accions sumen, i que esperen que més ajuntaments ebrencs aproven mocions en el mateix sentit. D’altra banda, en el cas que finalment es convoquen eleccions anticipades en el marc del fracàs de la negociació del pacte fiscal, l’Assemblea té la voluntat de fer de punt de trobada dels diferents partís que aposten per la independència de Catalunya.

Finalment, Alves ha destacat com un pas important cap a la sobirania nacional la signatura del conveni entre la Generalitat i les quatre diputacions catalanes, per a la creació d’una hisenda pròpia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta