23 de setembre del 2012

L'ANC proposa des d'Amposta fer un referèndum fora de la legalitat espanyola


AMPOSTA (Montsià).- La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha reconegut aquest dissabte a Amposta que la legalitat espanyola mai serà la via per aconseguir la independència de Catalunya, i que només serà possible "amb la democràcia i la voluntat del poble català". Forcadell ha recordat a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaria, que la Constitució en què s'empara per descartar un referèndum d'autodeterminació a Catalunya és la que ha provocat, amb sentències com la de l'Estatut, la situació actual. "La Constitució no ens ha deixat ser catalans tal i com nosaltres volem ser", ha apuntat. El Secretariat Nacional de l'ANC ha celebrat a Amposta el seu plenari, per preparar un nou pla d'acció després de la manifestació de l'11 de setembre i de la cimera entre Artur Mas i Mariano Rahoy de dijous passat a Madrid, en què es va tancar a la porta a la proposta de pacte fiscal per a Catalunya.

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha criticat que la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Saenz de Santamaria, s'empari en la Constitució per assegurar que la independència de Catalunya només podria ser efectiva si li donen suport la majoria dels espanyols, després de ser consultats en un referèndum. "La Constitució va en contra de Catalunya i, per tant, a nosaltres no ens serveix aquesta Constitució. No ens poden parlar de la Constitució perquè la Constitució ens ha portat fins aquí i no ens ha deixat ser catalans tal i com nosaltres volem ser", ha afirmat la presidenta de l'ANC.

Des de l'Assemblea Nacional Catalana han recordat al govern espanyol que les lleis han de facilitar la convivència entre els ciutadans i quan "no funcionen, s'han de canviar". L'ANC és conscient que la independència no s'aconseguirà en el marc de les lleis espanyoles i asseguren que la única via "és la democràcia i la voluntat del poble de Catalunya", ha apuntat Forcadell. Per tant, el referèndum sobre l'autodeterminació caldria fer-lo forçosament fora de la legalitat espanyola.

Per a Forcadell, els posicionaments com els que han pres el Rei Joan Carles o l'expresident del govern espanyol, José Maria Aznar, no han de suposar cap efecte en els ciutadans de Catalunya, ja que no són personatges "de referència" per als catalans. Els seus discursos s'encabirien, segons la presidenta de l'ANC, en l'"estratègia de les amenaces i de la por" que es farà ara des de l'estat espanyol vers el país.

El Secretariat Nacional de l'ANC s'ha reunit aquest dissabte a Amposta i ho tornarà a fer a Barcelona el proper 6 d'octubre. Es prepara un nou pla d'acció que s'ha aprovat parcialment aquets dissabte, però del qual no es coneixeran els detalls fins que no es completi en el proper plenari del secretariat. Forcadell ha apuntat que el pla és una adaptació del full de ruta que ja havia establert l'Assemblea, però que s'ha vist desbordat per la rapidesa dels esdeveniments. "Tot ha anat molt de pressa i cal concretar les accions que es prendran a partir d'ara", ha apuntat la presidenta.

Via ACN (Anna Ferràs)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta