23 de setembre del 2012

Les ostres del Delta es mariden amb els vins del Penedès



BARCELONA (Barcelonès).- Sota el nom 'Ostres, Xarel.lo Penedès!', el Consell Regulador de la DO Penedès i els productors d'Ostres del Delta de l'Ebre, han presentat aquest dissabte, en el marc de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que se celebra aquests dies a Barcelona, una nova proposta gastronòmica pels propers mesos de novembre a abril, que maridarà els vins de Xarel·lo de la DO Penedès, amb les ostres del Delta de l'Ebre. La proposta esdevé un maridatge de luxe i a la vegada, una eina de promoció per donar a conèixer aquests productes elaborats a Catalunya. La proposta 'Ostres, Xarel.lo Penedès!' es desenvoluparà entre novembre del 2012 i abril del 2013 en restaurants del Garraf i el Delta de l'Ebre.

Segons el president del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Penedès, Josep Maria Albet i Noya, la combinació d'aquests dos productes de qualitat, esdevé un encert, ja que les notes cítriques, els tocs salins, el frescor en boca i la complexitat que la varietat Xarel.lo, atorga als vins, es complementa a la perfecció amb les ostres, esdevenint un maridatge quasi perfecte, que es podria convertir en un excel·lent reclam pels restaurants que s'hi adhereixin.

El gerent de la Federació de productors de mol·luscs del Delta de l'Ebre, Gerard Bonet, va voler destacar també la importància que aquesta iniciativa tindrà pels productors d'Ostres del Delta, ja que permetrà fomentar el coneixement i el consum de les ostres entre els consumidors, d'una manera diferent i molt atractiva.

La sommelier Meritxell Falgueras ha afirmat que aquesta proposta és un encert, ja que l'acidesa cítrica del xarel·lo amb la textura de l'ostra brilla per donar pas a una experiència gastronòmica que parla de salinitat, frescor i permet degustar la vida amb molt de gust.

La proposta 'Ostres, Xarel.lo Penedès!' es desenvoluparà entre els mesos de novembre i abril del 2012, en restaurants de la franja litoral compresa entre el Garraf i el Delta de l'Ebre, així com de tot el territori de la DO Penedès. El llistat de restaurants que participin en aquesta iniciativa es podrà consultar a www.dopenedes.cat/promocio a partir del mes de novembre.

La presentació ha comptat també amb les intervencions del Xavier Agell, Coordinador General de l'INCAVI, i de la Directora General de Pesca de la Generalitat de Catalunya, Maria Mercè Santmartí.


Via ACN
Imatge DO Penedès

1 comentari:

  1. Particularment, em sembla una nova relliscada de la DO Terra Alta. Si ja és difícil trobar vins de qualitat DOTerra Alta als restaurants del territori, amb iniciatives com aquestes fem un pas enrere en la promoció dels nostres vins.Una autèntica llàstima.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta